| Aniyta a întrebat:

eu sufar de colita ulcerativa din vara anului trecut si acum sunt tot pe tratament cu prednison si salofalk. Ideea e ca dupa ce am stat in spital in urma unui episod acut acum in toamna medicul mi-a spus ca nu am voie sa fac efort din cauza ca eram foarte slabita si anemica. Insa acum din cauza tratamentului mi-a crescut apetitul si am luat in greutate adica am o greutate normala pentru inaltimea mea doar ca eu as vrea sa fac niste exercitii fizice ca sa-mi fac muschii mai puternici din nou si eventual sa-mi tonific putin abdomenul (pentru ca dupa cum bine stiti cand iei in greutate se pune si burta) doar ca nu stiu sigur ce exercitii sa fac pentru ca, avand in vedere afectiunea(colita ulcerativa), mi-e frica sa nu solicit cumva "ceva pe acolo " si sa ma doara sau sa apara sangerari iar... eu inainte aveam o viata destul de activa (am 16 ani), eram cea mai entuziasmata la ora de sport dar acum... stau pe banca sad pentru ca intr-adevar nu pot sa particip

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| LaviniaAC a răspuns:

In cazul tau pot exista si mici efecte negative ale miscarii fizice, dar efectele pozitive le inving pe acestea. Incearca in prima faza ceva mai usor gen yoga, pilates, tai chi. Astfel de exercitii iti vor intari regiunea pelvica si abdominala. Pentru inceput poti incerca ceva acasa, in fata calculatorului, ca sa vezi cum te simti. Cand ai episoade de balonare, diaree, crampe abdominale e bine sa eviti efortul. Iti recomand un suc de aloe vera pentru a reface flora intestinala, e extrem de bun pentru orice inseamna digestie...de la constipatie si indigestie pana la ulcer. Un supliment de calciu te-ar ajuta pentru ca cei care sufera de colita ulcerativa risca osteoporoza. Iti recomand sa te uiti la aceste doua suplimente pe blogul meu, sa iei o decizie daca ti se potrivesc si ..de ce nu...sa mai tinem acolo legatura! Multa sanatate happy

1 răspuns:
| SimonaCristina a răspuns:

Sangerarile le ai daca mananci alimente iritante pentru tubul digestiv. Sportul te va ajuta sa tonifici musculatura abdominala. Nu mai sta pe banca la ora de sport, fii ceea ce ai fost, nu lasa colita sa iti controleze viata. Nu este totusi o afectiune care sa te imobilizeze sau sa-ti limiteze miscariole. Sanatate!