| Kisses a întrebat:

Fac febra 37.2-37.3 in fiecare zi astăzi este a6a zi. Iau antibiotic si antipiretice dar tot nu îmi scade. Am infecție in gât, doar atat... Nu stiu ce sa mai iau.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
12 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

De la infectia in gît faci febra, numai cu antibioc nu o sa scadă febra, ai nevoie de strepsils sa i ti treaca gîtul, si după ce trece gîătul va scadea usor si febra, bea ceaiuri fierbinti cu miere si lamîie sa scapi de infectia din gît, esti fată? Ce varsta ai? Sanatate multă.

| Kisses explică (pentru CristiDinBucuresti):

Da, sunt fată, am 23 de ani, iau si strepsils, beau si ceaiuri, dar degeaba

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru Kisses):

Febra nu scade brusc, dureaza cel putin o saptamîna sa scapi de raceală, cel mai bine diseara bea un ceai fierbinte ia o aspirină si baga te in pat ie i pe tine un halat gros pui o caciulă pe cap sa transpiri toata noaptea, si o sa vezi maine nu o sa mai ai febră si nici durere in gît.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Medicul ce zice? banuiesc ca in plina epidemie ai consultat un medic

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Asta este infecția din gât. Organismul luptă cu ea. Nu are rost să iei antibiotic după capul tău. Se face exsudat faringian, se testează care este medicamenul potrivit pentru infecția ta și se ia acela cu prescripție medicală, Nu se tratează după ureche.

| Simpatic a răspuns (pentru sadrian46):

Nenea adrian asta asa este dar in cazuri normale nu acum in covid19
Acum toata viata noastra este data peste cap
Pana te duci la medicul de familie pana iti da recomandare, pana te duci la clinic de analize pana iti vine rezultatul dupa cateva zile 2-3 zile, poti sa si mori happy

| sadrian46 a răspuns (pentru Simpatic):

Cumperi de la farmacie albastru de metil și cu o vată înfășurată bine pe un bețigaș lung, te dai seara după ce ai mâncat și i băut, ca să rămână acolo.
Gargară cu apă sărată.
Și leac băbesc, dar uneori are efect.
Iei o batistă, eșarfă mai mare, pe care o inmoi în apă rece. Te legi la gât cu ea, ușor umedă, dar rece.
Peste ea pui altă eșarfă uscată. Se zice că a doua este bine să fie de culoare roșie, că așa fug microbii. Apoi te culci.

M-ar interesa un raspuns la aceasta intrebare
https://www.tpu.ro/......til-mi-am/
Multumesc

| sadrian46 a răspuns (pentru Simpatic):

Când eram mici, ne badijonau părinții în gât câteva zile la rând. Atâta știu, atâta răspund.

Ok

| GabiDumitrescu a răspuns:

Posibil sa fie un COVID-19 forma usoara. Ai fost la medic?

| Cloudless a răspuns:

Ar fi bine sa suni la urgente si sa vezi daca iti recomanda un test pentru virusul Covid-19.