| lays a întrebat:

Buna fetelor.am gasit un articol care s-ar putea sa va intereseze.pe mine m-a cam speriat:-ss
"Anul acesta, statul american New Jersey era pe punctul de a interzice epilarea inghinala cu ceara, pe motiv ca doua femei au ajuns la spital dupa ce s-au supus acestei proceduri. O alta femeie era foarte aproape de a suferi o amputare a piciorului, dupa ce a contactat o infectie bacteriana a pielii si a tesutului din zona. Iar in anul 2007, o femeie cu diabet de gradul I era sa moara din cauza unei infectii bacteriene, dupa ce s-a epilat inghinal total.

Epilarea lasa cale libera bacteriilor

Epilarea cu ceara smulge, pe langa parul "mult nedorit" si bucati mici din stratul superior al pielii, fapt ce deschide portile pentru ca bacteriile sa intre in corp. Mai mult, procedeul de epilare inflameaza zona si capteaza bacteriile sub piele. Din acest stadiu, pielea devine un spatiu propice infectiilor cu stafilococ, foliculita si a firelor de par crescute sub piele.

Dermatologii tin sa reaminteasca un lucru general valabil, si anume: de fiecare data cand faci ceva ce compromite integritatea corpului tau, daca nu il lasi sa fie asa cum e conceput de natura, iti sporesti automat riscul de infectie.

Veruci, HPV, herpes

Riscul contaminarii exista chiar si daca se utilizeaza ceara si ustensile de unica folosinta. Veruci vulgare, plane, negi, herpes, HPV, toate aceste riscuri de contaminare ti le asumi o data cu epilarea inghinala. Pentru mai multe detalii, vezi video.

Cand vine vorba de epilarea inghinala, riscurile sunt extrem de ridicate mai ales pentru persoanele care sufera de diabet, boli cronice renale sau de ficat, probleme de natura dermatologica precum eczema sau psoriazis sau cele care au un sistem imunitar scazut.
Totusi, exista cateva modalitati simple pentru evitarea oricaror pericole:

Ai mare grija la alegerea salonului

Igiena trebuie sa fie respectata in salonul in care te epilezi, intrucat chiar si patul pe care te asezi (acesta ar trebui sa fie acoperit hartie medicala de unica folosinta) poate sa dea nastere la infectii parazitare.

Intereseaza-te ce tip de ceara se foloseste

Ceara mai densa e cea mai buna intrucat este mai blanda cu pielea si se lipeste de firele de par si nu de piele, spre deosebire de cea folosita in aparat care se inlatura cu banda. Chiar daca aceasta din urma este mai rapida, ea este totusi mai lipicioasa, deci mai dureroasa, si creeaza microleziuni la nivelul pielii.

Nu ignora semnele unei infectii

Dupa epilare, este bine sa urmaresti evolutia aspectului pielii din zona. Daca ai fire de par crescute sub piele, eruptii cutanate, roseata, mancarimi, senzatii de arsura sau chiar rani deschise, cu sange, ai grija sa iti dezinfectezi zona si sa o vindeci, inainte sa se transforme intr-un focar de infectie.
Ce parere aveti:-ss?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Andreea_1745 a răspuns:

Waw...interesant

| winchesters a răspuns:

WoW. j acum ar trebui sa stam cu pr pe noilaughing)? Interesant articolul.

| fluffee a răspuns:

E greu sa fii femeie! straight face Am citit acest articol, si mi s-a facut pielea de gaina. laughing

| AndrogynBeauty a răspuns:

Hai măi, nu e chiar aşa de grav. Statistic mor mai mulţi oameni înecaţi cu mâncare decât au probleme legate de epilarea cu ceară, să fim serioşi, ar trebui să nu mai mâncăm?! Evident că nu asta e soluţia.
Pentru epilarea cu ceară, cea mai bună protecţie ar fi, ca după epilare, să îţi dezinfectezi zona respectivă. Asta e tot.

| MagdaLove a răspuns:

Si intrebarea este?