| HappY_5445 a întrebat:

Fetelor de la ce virsta e cel mai bine sa folosesti un tampon eu de obicei port absorbante dar vreau sa incers si tampon.Am 15 ani(minstruatia mi-a venit de la 12)si daca pot sa folosesc specificati de care. daca nu de ce. Funda! Mersi anticipat)!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

E bine sa nu folosesti tampoane daca esti virgina. Exista niste tampoane pentru virgine, numite OB-mini, pe care iti recomand sa le porti numai in situatii foarte speciale. Gandeste-te ca absorbantul trebuie sa-l schimbi la 6 ore si nu e foc daca uneori mai intarzii 30-40 de minte. Dar un tampon trebuie schimbat la amxim 4 ore fara cea mai mica intarziere. Si e foarte greu de schimbat intr-o toaleta publica.

3 răspunsuri:
| Annitu a răspuns:

După ce o să înveţi să scrii corect, poţi folosi un tampon.
ok?

| anaMARIA a răspuns:

De la ce varsta vrei happy Eu una port de la 16 ani big grin Si nu pentru ca as fi auzit ca e ceva in neregula, ci pentru simplul fapt ca nu puteam sa il introduc pe tot, mi se parea al naibii de deranjant big grin Asta pana intr-o zi cand eram la prietena mea cea mai buna si mi-au venit "musafirii". iar cum ea folosea doar Ob`uri, nu am avut ce sa fac decat sa iau unul de la ea pana acasa.Pana la urma am dormit la ea, si pana dimineata ma obisnuisem cu el, chiar nu mi se mai parea deranjant deloc.Si referitor la ce tampoane sa folosesti, eu zic ca ob`urile sunt cele mai ok happy

| Updew a răspuns:

Mai, cel mai bine ar fi sa nu folosesti tampoane interne, sau... cel putin, evita le pe cat se poate! Conform spuselor medicilor, folosirea curenta a tampoanelor interne, poate crea mici leziuni interne care cu timpul pot deveni destul de periculoase. Cel mai bine este sa mergi la un consult ginecologic, iar doctul iti va recomanda ce sa folosesti si, binenteles, te va informa mult mai corect decat am putea o face noi aici. happy