Smecta e mai rau la gust si poate nu o sa-l bea (si nici mie nici fetitei mele nu a avut nici un efect ), nu stiu cati ani are dar cred ca va merge bine pe Biotics macar 10 pliculete, si Debridat sirop acestea i vor regla digestia, flora intestinala care sunt deranjate, ceai de menta, sau sunatoare doar putin indulcit cat sa-l poata ea bea, biscuiti, paine prajita, covrigi supa de taietei cu carne fiarta, merele ar fi mai bine coapte pentru. diaree, si multe lichide sa nu se deshidrateze adica astea fiind ceaiul sau apa plata nu sucuri de nici un fel, mai poti sa-i cumperi saruri pentru.hidratare sa bea (daca are multe scaune pe zi )din farmacie cam asta stiu eu bun si poti sa-i dai.
De cat timp are diaree? Nu ai spus cati ani are, daca ai fost cu ea la medic si ce tratament urmeaza. Daca are peste un an (daca e cea din poza, asa pare) ii poti face un ceai de menta in care sa pui un sfert de pliculet de smecta. Incearca sa ii dai si covrigei uscati, cereale. Eu zic totusi, sa mergi cu fetita sa o vada un medic. E periculos sa stai cu micuta acasa in acasta situatie, se poate deshidrata si apar alte complicatii. Sa-ti traiasca scumpetea si multa sanatate!
Daca e sub tratament, as zice ca e bine. Stiu cum e sa nu-ti bea copilul nici o lingura de ceai, oricat te-ai stradui tu sa-l convingi. Incearca sa-i dai cu seringa de nurofen. Ai sa te chinui putin, dar macar reusesti sa-i administrezi medicamentele si o hidratezi in acelasi timp. Nu rad cand spun de seringa de nurofen, pentru ca eu asa am procedat. Fetita mea avea exact aceeasi varsta ca a ta, cand am ajuns in spital... pentru ca refuza orice, o asistenta (mama a doi copii mici) m-a indemnat sa incerc si a functionat. Eu i-am dat atunci covrigei vanilati, grisine... vorbesc doar din experienta.
Pana nu-i trece diareea nu este indicat sa-i dai carne sub nici o forma...mergi pe morcov, orez, banana, mar copt, orice alt fruct dar sa fie sub forma de compot si neindulcit, covrigi, branza de vaci degresata, fara lapte - amesteca ceai de meta cu smecta... abia dupa ce-si mai revine ii poti da carne fiarta asa cum ai scris si tu...ca sa-ti manance morcoviorul fiert, ai putea sa-l amesteci cu mar copt sau cu branza
Sanatate
Cauta un raspuns pe www.sfatulmedicului.ro. Daca aceasta stare se manifesta de mai multe zile ar trebui sa consulti un medic de specialitate.
Am fost la medic si santem sub tratament dar nu vrea sa manance morcovi, branza si nici ceai nu vrea sub nici o forma, si face 2 anisori in 31 iulie, eu sunt foarte fricoasa cand e vorba de copil bolnav si fug cu ele daca ceva nu mie in clar sau sun pediatru
Carne fiarta-NU, morcovi fierti cu orez(nespalat) fiert, mere crude rase, paine neagra prajita cu: ceai de menta neindulcit (sau cu foarte putin zahar fiert in ceai); cu branza de vaci degresata. Pe linga asta ii dai ceva medicament recomandat de medic sau farmacist. (nu mai stiu ce se da acum la copii).
Poti sa ii dai SMECTA opreste diareease gaseste in farmacii in forma de plic se dizolva in apa.