Ai fost la dermatolog? Poti sa ai ceva foarte atipic si "personal"! trebuie sa vada, si eventula sa iti ia o mostra pentru analiza, ca sa stie excat ce e, si apoi sa iti dea un tratament strict personalizat, pentru ceea ce ai tu! Atentie mare si la ce mananci, poate tot bagi in tine ceva nasol, care intretine si alimenteaza petele alea! insista pe fructe si legume proaspete, salate mixte cu otet de mere si ulei de masline! Sanatate!
Cateva remedii din registrul natural in combaterea sau macar imbunatatirea situatiei celor afectati de dermatita seboreica:
-amestecati zeama de la o jumatate de lamaie cu doua lingurite de ulei de masline sau de migdale. Cu acest amestec masati bine scalpul si apoi clatiti foarte atent;
-realizati un macerat dintr-un pumn de frunze de urzici proaspete in 500 ml otet de mere; dupa doua saptamani, maceratul obinut este strecurat in sticlute inchise la culoare si bine astupate; de doua ori pe saptamana se va inmuia un tampon de vata in acest macerat si se va masa bine cu el radacina parului;
-lasati la inmuiat peste noapte seminte de cimbrisor; dimineata le pasati bine, pana se obtine o pasta; cu aceasta pasta faceti aplicatii la radacina firului de par de doua ori pe saptamana si de fiecare data indepartati cu sampon;
-o data pe saptamana, masati radacina parului cu o masca realizata din doua galbenusuri de ou, o lingura de ulei de ricin si una de alcool medicinal; apoi clatiti;
-preventiv, pentru a impiedica aparitia matretii, masati scaplul cu infuzie din frunze de castan, cu decoct din coji maruntite de stejar si plop sau cu ulei de ricin;
-pentru a combate seboreea si matreata, dar si pentru stimularea cresterii parului si prevenirea caderii lui, apelati la un decoct din 3-4 linguri de pulbere din radacina de brustur, 3-4 linguri de frunze de mesteacan maruntite si o lingura de otet, toate la un litru de apa; dupa ce ati fiert 20 de minute, lasati vasul acoperit pret de 30 de minute; strecurati si faceti frectii scalpului dupa ce l-ati spalat si curatat bine in prealabil.
Ca regim alimentar, nu se impune ceva anume, dar se au in vedere acele alimente care par sa ne faca rau.
Incearca produse din gama aloevera intra pe site-ul www.forevar.com si afli totul... e bun am avut si eu aceeasi problema ca tine dar era de la ficat si cu gelul aloevera mi-am revenit succes si tie