| elena7173 a întrebat:

I-mi poate spune cineva daca Lutenyl este si anticonceptional? Multumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

NU este anticoncepţional - vezi Prospectul la linkul :
http://www.anm.ro/_/_PRO/PRO_3401_29.04.11.pdf?anmPage=894&ID=17873

"1. CE ESTE LUTENYL ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ
Indicaţii terapeutice
La femei înainte de menopauză: tulburări menstruale determinate de secreţia inadecvată sau absentă de progesteron:
- Durata anormală a ciclului menstrual: oligomenoree (reducerea cantităţii de sânge menstrual), polimenoree (menstruaţii cu frecvenţă crescută, cicluri menstruale mai scurte de 24 de zile), spaniomenoree (cicluri menstruale mai lungi de 35 de zile), amenoree (absenţa menstruaţiei).
- Sângerări vaginale
- Semne funcţionale înaintea şi în timpul menstruaţiei: dureri menstruale, mastodinie, congestie menstruală
La femeile aflate în perioada de menopauză: inducerea de cicluri artificiale, în asociere cu estrogenii." - Extras din Prospect ( sursa indicată anterior ).

Toate cele bune.

| elena7173 explică (pentru bursuc001):

Multumesc de raspuns. Am citit si eu prospectul dar vroiam sa fiu sigura.

| bursuc001 a răspuns (pentru elena7173):

Cu plăcere!

O seară frumoasă.