| Andreeaioan115 a întrebat:

Bună,iarăși eu.
Am o întrebare care mă frământa din cauza acestor dereglări menstruale slăbesc atât de greu? 1, 64 și 57 kg, 19 ani. Dau funda

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Floridori a răspuns:

Dereglarile menstruale sunt cauzate de dereglari hormonale.
Dereglarile hormonale, in functie de ce tip de dereglari vorbim, pot cauza si alte probleme in organism, pe langa ciclurile neregulate.
Singura varianta pe care o ai, atat pentru a afla natura dereglarilor hormonale, cat si pentru tratament, este sa mergi la medicul endocrinolog.

12 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dereglările menstruale au la bază dereglări hormonale. Structura somatică, depunerile de grăsime au la bază metabolismul, care este determinat de alți hormoni. îngrășarea sau slăbirea sunt date de balanța între ingestia de calorii și consumul lor. Insulina, care se declanșează când consumi glucide, dulciuri este un hormon care provoacă depunerea de grăsime.

| minrest a răspuns:

Omul nu poate sa isi modeleze corpul, prin slabire. Ai 57 kl si 1, 64 m, esti ceva sub greutatea optima, asa ca nu are rost sa slabesti; daca cumva ai picioarele plinute, nu e de la depuneri de grasime, caci nu ai grasime in plus; asa este comformatia ta. Daca o sa pierzi grupe de muschi, nu vor fi grupele de muschi care ti se pare tie ca nu iti trebuiesc.

| Andreeaioan115 explică (pentru minrest):

Gen rămân așa? (

| minrest a răspuns (pentru Andreeaioan115):

Oricum nu ai ce sa faci.

Deci nu este din cauza dereglările menstruale?

Nu. Dar ar putea fi invers. Daca omul nu se hraneste suficient, corpul renunta la cheltuielile de energie care nu sunt vitale. Renunta la menstruatie, care nu e o cheltuiala vitala. Totusi, nu prea cred ca te-ai subnutrit tu atat de mult incat sa pierzi menstruatia.

Omul slabeste greu, cand nu are de unde slabi. Daca nu are nimic in plus, tot ce pirde il costa, sunt tesuturi utile, asa ca slabeste greu. Iar tu nu ai nimic in plus; esti sub greutatea optima.

Nu m-am subnutrit duc un mod de viața sănătos și totu îmi întârzie menstruația, nu am relații intime, dar de ce consideri ca mi-am pierdut menstruația?

| Floridori a răspuns (pentru Andreeaioan115):

Ai mai mers la endocrinolog pana acum?
Sfatul meu ar fi sa mergi la unul cat mai curand, deoarece parerile neavizate de pe net s-ar putea sa te induca in eroare.
Numai medicul endocrinolog, in urma analizelor, iti va da un verdict (sunt convinsa ca exista dereglari hormonale, dar fara analize, nimeni nu poate ghici care mai exact) si un tratament.
In plus, cred ca ai inteles gresit.Nu ciclurile neregulate iti deregleaza organismul.
Ciclurile neregulate si alte dereglari si probleme au aceeasi sursa, aceeasi cauza si anume: dereglarile hormonale.
Mergi la medic! Nu cred ca este nimic in neregula cu felul in care arati (consider ca este doar un efect psihologic faptul ca tu te vezi intr-un anumit fel), dar importanta este sanatatea ta.

Nu ai pierdut-o, ma; am zis ca se poate pierde daca nu mananci; mai ales se putea sa o fi pierdut daca ai fi pirdut-o si in trecut, stii, de mult, cand aveai probleme cu alimentatia. Daca mananci, sigur, nu e pericol. Pentru o inarziere asa de mare, ai putea sa mergi la medic.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai o greutate normală. De ce vrei să slăbești?

| Andreeaioan115 explică (pentru anonim_4396):

La picioare sunt plinuță ((