Si eu aveam frica asta de inghitit pastile cand eram mai mic.
Efectul si-l va face oricum, insa e cel mai bine daca reusesti sa o inghiti cat mai rapid.
La cum ai pus tu problema, daca s-a spart putin si dupa ai inghitit pastila, atunci e aproape la fel de bine ca si cand ai fi luat-o direct.
Nu trebuie sa iti fie frica sa inghiti pastilele, chiar daca simti cateodata o jena in gat nu-i problema ca pastila oricum se duce.
Eu de exemplu luasem 2-3 pastile de augmentin deodata fara apa cand sunt racit, si alea sunt destul de maricele.
La fel si cu pastilele alea sferice si uscate care mi se pareau mai greu de inghitit gen paracetamol, luam cate 2 pastile fara apa, ce-i drept erau mai greu de inghitit dar tot se duceau pe gat.
Odata a trebuit sa iau ditamai pastila de era aproape cat capul meu de rotunda(vorba vine), si tot am luat-o.
Totusi am renuntat la acest obicei fiindca nu e prea sanatos din ce am aflat si le iau moderat.
Curaj! Pastila aia este sa iti faca bine, in plus multe pastile au forme si texturi specifice in asa fel sa le inghiti mai usor, cele mentionate de tine fiind incluse in aceeasi categorie.
Efectul și-l va face oricum ba poate chiar înainte deodată ce ajunge conținutul direct în stomac deci nu mai este nevoie să se dizolve în stomac.
Pastilele acelea sunt învelite in acea gelatină pentru a fi mai ușor de luat și să nu iei grăsimea aceea în gură practic. În general cu orice fel de pastile dacă le iei mai bine sparte le poți sparge fără nici o problemă. Eu când eram mică aveam probleme cu înghițitul pastilelor și le pisam în linguriță și le luam, iar acelea ce vin într-o specie de plastic din două părți le desfacem vărsam prafurile din ele și le luam așa. Mama mereu mi le dădea așa că dacă nu le vomitam?
Și încă si in ziua de azi am această problemă, doar că acum dacă nu le pot înghiți le sparg in dinți?
AvalohAlyn întreabă:
anoooonimm77 întreabă: