99% vei ajunge sa-ti scoata unghia.
Se innegreste din cauza sangelui care a curs sub unghie si nu a iesit, iar peste cateva zile va face si puroi daca nu se elimina.
Am reușit eu sa scot puroiul si sângele de sub unghie. Inițial am vrut cu un ac steril sa înțep unghia și pe acolo sa elimin sângele ai puroiul dar am zis mai întâi sa îmi bag piciorul in apa fierbinte sa se înmoaie un pic unghia. Nici nu am stat 1 minut si a început sa iasă singur. după care eu am tot împins puroiul si sângele si asa a ieșit. Deci 1% face diferența oricum mersi frumos pentru sfat, apreciez
Este bine daca ai reusit sa apesi si sa elimini complet puroiul, poate astfel scapi de scoaterea unghiei.
Ar ajuta mult sa sterilizezi bine (solutie de hipermanganat, iod) si sa pui antibiotic (tetraciclina, sulfametina) peste rana. Pansarea nu este indicata (eventual 1-2 straturi de tifon puse lejer contra praf) dar trebuie sa cureti locul des.
Tot odata, daca a fost si puroi, ar fi bine sa faci si o cura cu capsule de doxiciclina, o folie (10 capsule), primele doua luate la interval de 12 ore, iar restul la intervale de 24 ore.
Peste noapte s-a facut din nou puroi.iar acum am facut la de ca aseară doar ca inainte am dat cu betadina si după am dat cu betadina si am tetraciclina..acum astept sa vad ce se va intampla
Daca peste noapte s-a facut din nou puroi, atunci trebuie sa mergi URGENT sa-ti scoata unghie si sa-ti dezinfecteze locul!
In caz contrar, in cateva zile, puroiul poate ajunge pana la os si dgetul trebuie amputat!
Nu te invidiez, am patit de 3 ori asta.
Sanatate si ai grija!
Nu merg sa îmi scoată ca o sa ma doaraaaaaa tare (
Te va dura, dar asta e...
Totusi, vei "economisi" un deget, daca nu se va amputa.