| Fumiko a întrebat:

Buna,ieri am facut un film la coloana deoarece am scolioza (si am aflat ca am si o usoara cifioza si lordoza) si a trebuit sa fac pentru a vedea daca mi s-a agravat sau nu.Dar faza este ca nu prea inteleg anumite lucruri de la rezultat, pe fisa scrie asa : "Cifiscolioza dorsala dextroconcava usoara (48° LL, 5°AP). Scolioza lombara dextroconvexa (10°AP),lordoza spre limita superioara a normalului (58°LL)."
Nu inteleg ce inseamna LL si AP stie cineva ce inseamna?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
| Geometrie a răspuns:

Acronimul AP -antero-posterior indică gradul deformării coloanei vertebrale. LL inseamna lordoza lombara si gradul deformarii. Pentru remedierea unei scolioze de până în 30 de grade se recurge la kinetoterapie, iar a unei devieri a coloanei de 30-45 de grade – la gimnastică medicală şi corset. Atunci când deformarea colanei depăşeşte 45 de grade, se recomandă soluţia chirurgicală.