Bună.
Nici să nu îndrăznești să ieși afară din casă până la vindecarea completă.
Iei scutire de la medicul de familie.
Sănătate.
Pa, pa.
NU ştiu cine a putut spune că nu ar fi obligatoriu să stai acasă, ar fi un sfat incorect şi IRESPONSABIL...
Din contră, este OBLIGATORIU să stai acasă cel puţin o săptămână ( până dispar toate băşicuţele şi toate scoarţele ), mai ales că varicela este contagioasă!
Se stă în pat, la căldură, se evită baia/duşul în perioada în care ies bubiţele/băşicuţele respective şi să NU te scarpini ( nici pe cap ), deoarece se rupe scoarţa respectivă ( sau spargi băşicuţele acelea ) şi rămâi cu semne pe viaţă!
Se poate cumpăra de la farmacie o soluţie mentolată cu care să te dai pe acele băşicuţe dacă te mănâncă tare.
Să NU iei medicamente pentru durerea de gât ( în special, e interzis a lua antibiotice ), cel mult poţi să bei ceaiuri calde sau să lingi/sugi nişte miere de albine.
Pentru absenţe vei primi Adeverinţă de la medic.
Am stat 5 zile nu o saptamana si deja m-am vindecat... Cred ca as putea merge la scoala Ce nu ar da unii sa fie in locul meu...
Deci e obligatoriu sa stai in casa, nu e permis sa esi afara in vind..caci e posibil ca bubitele cind iti vor trece sa-ti ramina semn.
Emmy2013 întreabă: