| Teo24b a întrebat:

Bună! Ieri mi-a apărut un herpes pe buza și astăzi a început să se cunoască din ce in ce mai tare. Știu că herpesul trebuie lăsat să se vindece de la sine, dar durează prea mult așa că vă rog, daca știți cu ce l-aș putea acoperi până îmi trece (ruj, balsam de buze, etc) dar care sa nu îl facă să se agraveze și mai tare. Mulțumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| userjune90 a răspuns:

Salut!happy
Am avut și eu și din proprie experiență îți spun că e mai bine sa îl lași singur.
Obișnuiam sa ma dau în primele zile cu strugurel de buze, dar mi-am dat seama că mai rău îmi face.
Cel mai bine ar fi sa îl lași asa, va trece mai rapid, și nu îți face griji, va reveni la normal, ai grija!happy

2 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cumpără crema aciclovir de la farmacie, e ieftina, te dai de 3 ori pe zi pe locul unde ți-o apărut herpesul timp de 5-7 zile, și e vindecat aproape complet.
Se poate inmultii dacă nu dai cu aciclovir, răspândi leziunile herpetice.

| Fabianaa a răspuns:

Dacă te dai cu ruj sau balsam sunt șanse ca herpesul sa se întindă pe alte părți ale gurii. Asa cum ai spus și tu, lasă-l sa treacă de la sine. În minim o săptămână o sa dispară.