| me1oo a întrebat:

ieri mi-am pus un inel pe deget si nu am mai putut sa il scot, degetul a inceput sa se inroseasca si sa se umfle foarte tare, cand am vazut asa am mers la spital si acolo s-au chinuit o gramada sa il scoata (au incercat si trucul cu ata dar nu au facut decat sa imi amplifice durerea) pana la urma l-au taiat, dar degetul mi-a ramas umflat si nimeni nu mi-a zis nimic ce sa fac, e umflat si nici nu pot sa il indoi, ati patit asa ceva? ce pot sa fac? am tinut si gheata dar nu da rezultate

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| AmD a răspuns:

Eu, personal, nu am auzit de un astfel de caz! straight face
Dar, sfatul meu ar fi sa consulti URGENT un medic! Daca nimeni nu te-a luat in seama, trebuie sa INSISTI caci nu poti obtine ce-ti doresti doar atunci cand dai dovada de HOTARARE!
Aici este vorba de ceva SERIOS ce nu trebuie IGNORAT! straight face

Acestea au fost doar cateva sfaturi, sper ca folositoare.winking

Insanatosire GRAVNICA! :*

| me1oo explică (pentru AmD):

Sincer, nu iti doresc sa traiesti asa ceva, e oribil. Momentan nici nu pot indoi degetul, nu e extrem de umflat dar daca nu pot sa il indoi eu zic ca nu e bine,
la urgente am fost in localitatea in care stau si nici nu m0au bagat in seama (nu puteam sa iti facem nimic, nu avem aparatura) asa ca am mers la un spital din judet si acolo mi l-au scos. ideea e ca nici nu s-au uitat macar la deget sa vada daca e ok plus ca atunci cand mi l-au scos mi-a ramas o mica rana, au zis pa si atat

11 răspunsuri:
| stlucian a răspuns:

Vezi aici:

http://www.220.ro/faze-tari/Cum-Scoti-Un-Inel-Blocat-Pe-Deget/gj6I51llD6/

foloseste o ata tare sau nailon(de pescuit) :-bd

| me1oo explică (pentru stlucian):

Inelul e scos de ieri, eu vreau ceva ca sa se dezumfle

| stlucian a răspuns:

O sa-si revina cam in 1-3 zile.Continua cu comprese reci la1-2 ore.Multa sanatate.thumbs up

| me1oo explică (pentru stlucian):

Am incercat cu compresie, dar am citit pe internet pe o gramada de site-uri ca atunci cand pui comprese cu gheata ceva rece pe deget iti afecteaza osul plus ca eu am inceput de reumatism

| stlucian a răspuns (pentru me1oo):

Am scris " la1-2 ore" pentu ca sa nu suferi vreo degeratura sau cava mai grav.In acest timp sangale "repara/oxigeneaza" celulele private de oxigen.Bineanteles ca o sa simti pulsatii in degetul respectiv si chiar mancarimi ceeace e un lucru bun.

| CryShiAtat a răspuns:

Încearcă o cremă cu aloe vera însă cel mai bine ar fi să te duci din nou la urgenţe unde îţi vor spune ce creme trebuie să foloseşti pentru ca imflamaţia să dispară. Iar lcuurl acesta trebuie făcut cât mai repede pentru a evita viitoare neplăceri.
Multă sănătate! :*

| AmD a răspuns:

Nu intelegeti ca i s-a scos inelul, dar ea are degetul umflat?
Asta este problema ei!
Inainte de a raspunde poate vreti sa cititi cu atentie INTREBAREA! happy

| me1oo explică (pentru AmD):

Macar cineva si-a dat seama ce vreau sa zic happy

| Elysabeta a răspuns:

Du-te la medlife acolo sigur t-il va scoate cu un aparat! Sora mea de 6 ani a facut la fel si i se invinetise si mama a duso la medlife si ia scos du-te repede!
Funda?

| me1oo explică (pentru Elysabeta):

Eu am zis in intrebare ca l-am scos, nu stiu ce sa fac ca sa se dezumfle