| inimadeinger a întrebat:

Ii dau fetitei mele nurofen ca este un pic racita pot sa-i dau calciu atata timp cat ai dau nurofen? daoctorita de familie nici macar nu mi-a spus sa-i dau dar stiu ca trebuie si alti doctori mi-au spus are 10 luni fetita. Un sfat ceva va rog! happy

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
caramela
| caramela a răspuns:

Buna:)
http://www.medipedia.ro/......ocala.aspx
nu are rost sa ii dai calciu in timp ce urmeaza un tratament, indicat ar fi sfatul unui pediatru.
sanatate ingerasului tau:)
O zi frumoasa sa ai:)

7 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

In principiu, un copil de 10 luni nu ar trebui sa ia calciu daca nu are deficit de calciu demonstrat. asa ca daca medicul nu ti l-a prescris special, nu ii da calciu, ca ii faci rau (pietre la rinichi, calcificari in diferite organe). E suficient sa-l alimentezi sanatos si sa ii dai un supliment de vitamina D. Nu numai ca copilul de 10 luni nu trebuie sa ia calciu, ba chiar e interzis sa-i dai daca nu are probleme demonstrate legate de lipsa de calciu. Pe de alta parte, nurofenul se poate asocia cu calciul, daca copilul are nevoie de calciu. In nici un caz, niciodata, nici moarta sa nu-i dai copilului tratamente dupa ureche, mai ales chestii serioase precum calciul la un copil atat de mic

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Pediatrul este cel care îți prescrie un tratament pentru fetiță, nu te lua după gura lumii.
Pa, pa.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu fi un parinte iresponsabil. sunt destui care dau tratamente la copii dupa ureche asa cum zici si tu "daoctorita de familie nici macar nu mi-a spus sa-i dau dar stiu ca trebuie ".
Intrebi medicul de familie nu mai da tratamente dupa ureche copilului

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

DA, poţi să-i dai Nurofen SIROP ( Suspensie orală ) pentru copii!

Doza recomandată este "cate 2, 5 ml suspensie orala, de 3 ori pe zi" ( timp de 3 zile ) - vezi Prospectul de la linkul :
http://www.medipedia.ro/......ocala.aspx

Dacă, după 3 zile de tratament, NU se ameliorează starea fetiţei, neapărat TREBUIE dusă la medic.

Oricum, ar fi INDICAT ( acum ) un control la medicul pediatru!

Teoretic, calciul NU ar trebui să interacţioneze cu Nurofen-ul; totuşi, ar fi INDICAT să NU-i dai calciu în cele 3 zile de tratament cu Nurofen!

Toate cele bune şi multă sănătate.

| OnuOnulică a răspuns:

Da, poate sa ia nu se intampla nimic.

| Caro34 a răspuns:

In principiu, da, se poate! Ibuprofenul, substanta activa a nurofenului, nu ridica probleme, daca-i asociat cu altceva. Incercati, mai bine, medicamente de la Secom! Sunt mult mai bune si au efect rapid. Aveti grija ca, calciul, daca nu-i administrat cu vit. D2 sau D3 nu se prea asimileaza si se elimina in urina, deci i-l dati cam degeaba. In literatura de specialitate este scris ca, calciu trebuie dat cu fixator de calciu AT10 insa nimeni nu stie ce este asta! Ma gandesc ca o componenta ce ar putea fi gasita in vit. D. In fine, mare atentie fiindca daca-i mult se fixeaza pe unde nu trebuie si face ciocuri care-s tare periculoase. Deci, alegi legume, fructe, aer curat, mancare sanatoasa si medicamente cu masura si multa intelepciune. Doamne, ajuta!

| ArryAnna13 a răspuns:

Buna ziua! Sau buna seara depinde cand vedeti asta happy. Pai din cate stiu eu nurofenul are in el paracetamol. mi-a explicat mama ca orice medicament are un alt medicament la doza mai mare. Nu stiu sa explic. Deci eu zic ca nu. Dar ar fi mai bine sa fa consultati cu un medic. Funda?