| teiubescana a întrebat:

Buna,imi doresc un bebe de 1 an si ceva.Luna trecuta am avut un avort spontan fara interventie chirurgicala urmat de 6 zile de sangerari.Intrebarea mea este la cate zile dupa avort era normal sa ovulez? primele sangerari provocate de avort le-am avut pe 24 octombrie.Pe internet am citit ceva de 10 zile de la avort dar in astea 10 zile intra si acelea cu sangerari?thinking

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| mixxjim a răspuns:

In primul rand, sper ca ai fost la un medic, sa vada daca nu cumva ai ceva resturi ramase si eventual sa vada si daca nu ai ceva probleme de ai pierdut sarcina. in al doilea rand, nu te grabi, ai rabdare putin, lasa organismul sa se refaca, sa-si revina, sa se odihneasca un pic, ca altfel poti pati acelasi lucru imediat. trebuie sa lasi minim 3 luni sa te refaci, si cel mai bine mergi la un medic, fa-ti niste analize si eventual sa fii urmarita, sa-ti dea ceva sa te ajute sa pastrezi sarcina eventual, si-ti raspunde si la intrebari. sanatate multa, ai grija de tine!

| Empathizer a răspuns:

Poti ovula din nou dupa restabilirea ciclului menstrual (cam la 14 zile de la prima menstruatie aparuta dupa avort, cu aproximatie de cateva zile).

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Ovulezi?
Trebuie să faci un control ginecologic pentru a vedea dacă ești curată sau mai sunt resturi!
Perioada de ovulație maximă este între ziua a 14-a și a 16-a la un ciclu regulat de 28 de zile.
Pa, pa.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Teoretic putei ovula cam la 12-14 zile din momentul in care s-a declansat avortul. Atentie, trebuie sa te protejezi extrem de constiincios in urmatoarele 6 luni, fiindca daca cumva ramai gravida inainte de a se scurge 6 luni de la avortul spontan este putin probabil sa poti tine sarcina si copilul sa fie normal si risti sa-ti compromiti complet sansele de a mai avea vreodata un copil. Cel mai important acum este sa te asiguri ca avortul a fost complet (ecografie) si sa nu ramai insarcinata 6 luni.