Întrebare recomandată | NoMusicNoLife28 a întrebat:

Imi poate spune cineva ce alimente sunt interzise daca suferi de gastrita? Am cautat pe internet, dar sunt multe variante si nu stiu ce sa mai cred...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Rauta_Lavynya_1996 a răspuns:

Pai sincer iti spun si eu am gastrita si nu trebuie sa mananci multe prajeli aproape deloc, aciduri nu pentru ca te baloneaza, ar trebui sa ai o alimentatie cat mai naturala fara euri sau alte minuni din fastfood sau altele. Legumele, fructele si unele ceaiuri verzi iti vor face cel mai bine la stomacel si carnea de pui e buna dar cea mai usoara e carnea de iepure

4 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
Alimente interzise:
Fainoase - Este interzisa cu desavarsire painea, atat cea neagra, cat si cea alba. Sunt permisi pesmetii special pentru cei bolnavi de gastrita. Carne - Sunt intersize carnea grasa, pielea de pui, carnea afumata, mezelurile, vanatul, conservele de carne, snitelul, tocaturile si piftia. Sunt intersize de asemenea carnea de peste gras, pestele prajit sau marinat, precum si cel afumat sau conservat. Branzeturi - Sunt interzise branzeturile fermentate, sarate sau conservate. Oua - Sunt interzise ouale prajite sau cele fierte tari. Legume - Sunt interzise legumele tari si crude, cum ar fi ridichile, castravetii, varza, guliile, ardeiul, ceapa, conopida, usturoiul. Nu este permis sa se serveasca legumele prajite. Muraturile sunt de asemenea de evitat. Fructe - Sunt interzise nucile, migdalele, alunele, fisticul. Materii grase - Sunt interzise untura, slanina, margarina sarata, grasimile prajite, smantana acra, untul sarat sau seul. Bauturi - Sunt strict interzise lichiorurile, romul, tuica, sifonul, apa minerala, siropurile, rachiul, cafeaua neagra. Este de asemenea interzis sa consumati bauturi prea reci sau prea calde. Dulciuri - Dulciurile interzise sunt aluaturile dospite, inghetata, aluaturile calde, prajiturile cu fructe acre, gemul si dulceata. Este bine sa fie evitate acadelele si zaharul ars.
SURSA:http://www.ele.ro/sanatate/afectiuni/alimentatia-in-caz-de-gastrita-2008
Sa te faci bine!
Te pup!

| Birlik65 a răspuns:

In primul rand bauturile acidulate trebuie sa le ocolesti, dauneaza rau la gastrita!

| anacolda a răspuns:

Numai cu alimente interzise nu scapi tu d egastrita. Incearca un tratament naturist pe baza de argila si niste ceaiuri antiacide. Oricum, argila face minuni, daca o bei inainte de masa cam cu o ora. In scurt timp se repara mucoasa stomacului. Atentie la mancaruri acre. Gata cu ciorbele, tocanitele, rosii in exces, mere acre s.a. Mancaruri dulci, supe nu prea multe, branza dulce, urda, banane, apa plata care dilueaza secretiile gastrice. Sau mai bine du-te la un naturist sa-ti spuna totul cap-coada.
http://vindecarenaturista.blogspot.ro/

| ladeeda a răspuns:

Gastrita apare datorită unei secreţii gastrice crescute, asociată cu iritarea mucoasei gastrice prin alimente inadecvate sau medicamente. Organismul uman are tendinţa naturală sezonieră de creştere a acidităţii gastrice primăvara şi toamna. Din acest motiv simptomele gastritei se manifestă mai ales în aceste sezoane, iar regimul alimentar este indicat pentru 3-4 săptămâni tot în aceste perioade.

Cele mai importante 10 categorii de alimente care pot creşte aciditatea gastrică şi deci trebuie evitate 3-4 săptămâni în gastrită în perioada dureroasă sunt următoarele:

1. Supele şi ciorbele de carne cresc aciditatea gastrică, deci trebuie evitate.

2. Legumele şi fructele nefierte se digeră mai greu, iar digestia lor necesită stagnarea îndelungată în stomac, cu creşterea secreţiei de acid gastric.

3. Dulciurile concentrate cum ar fi dulceaţa, gem, halva, bomboane, ciocolată, frişcă, marmeladă, rahat.

4. Grăsimile de origine animală: şuncă, slănină, afumături, salamuri uscate şi grase, untul, untură, smântână, caşcaval sau brânză grasă.

5. Condimente: piperul, ardeiul iute şi boiaua de ardei, usturoi, ceapă crudă, ketchup, sare de lămâie, zeamă de lămâie, murături, oţet.

6. Prăjelile, inclusiv pâinea prăjită, rântaşurile, pâinea proaspătă.

7. Fasole uscată, varză, sarmale.

8. Pizza, mâncăruri tip fast food.

9. Unele băuturi: cafea, alcool, cola, băuturile gazoase de orice fel, inclusiv apa minerală.

10. Mâncăruri prea fierbinţi sau reci, mesele prea abundente.