Nu ai cum sa renunti complet la zahar. Sunt sute de produse din comert care au zahar in compozitie
Mai este zahăr ascuns în diverse alimente procesate. Iar ficatul știe să producă glucoză.
Mananca dupa cum iti cere corpul, nu umbla dupa un tipar anume, pentru ca, corpul pe care il avem stie cel mai bine nevoia noastra!
Lal, EVIDENT ca iti v-a afecta sanatatea IN BINE
sunt o tona de rahaturi care contin chestii care iti "ajuta" glicemia, cum ar fi cartofii, amidonul de porumb (care se gaseste printr-o tona de alimente, ca sa fie mai consistente) totusi, daca vrei sa suflii in iaurt, poti si sa mergi la doctor, SI sa iti cumperi un glucometru, costa vreo 100 de lei cu 100 de teste (si apoi poti cumpara alte teste, separat)
eu am unul pentru ca am crezut la un moment dat ca as putea avea diabet
cat despre paine, painea fara sare si gluten, adica paine graham, e foarte sanatoasa, sa stii
E imposibil sa renunți complet la zahăr. Poate doar dacă o sa mănânci numai carne, legume și cam atât. Majoritatea produselor pe care le găsești pe raft la magazin au zahăr. Chiar dacă sunt sărate o sa vezi ca au un tabel in care scrie cantitatea de zahăr, minim 3-5 g tot baga acolo.
Inlocuieste-l cu miere.
Zahar conține si legumele nu numai fructele. De zahar are nevoie si creierul.
Pentru o dieta adecvata este bine sa mergi la.un nutriționist in orașul tău. Deasemenea, este important să mănânci sănătos, nu doar sa renunți la dulciuri. Ca idee generala, așa cum spuneau și ceilalți, glucide se găsesc cam in orice. Lactoza este glucidul din lapte (care se găsește acolo in mod normal, fără să-l fi îndulcit), pe lângă zahăr și fructoza, mai intra amidonul, pe care îl găsești in orice făinoase, faina, porumb, malai, pesmet, paste, orez, cartofi. Așa că dacă renunți la dulciuri și pâine nu cred că glicemia ta va fi afectata, având in vedere că organismul nostru are capacitatea de a transforma mai multe glucide complexe in glucoza. Totuși, niciodată nu e bine sa exagerezi cu nimic.
Gasesti zahar in exces in biscuiti,sucuri,iaurt,bomboane,prajituri dressinguri pentru salate,cerealele pe care unii le consuma cu lapte, sosuri pentru paste, stafide, smochine, conserve de legume etc.
Nu poti sa renunti de tot la glucide, glucidele se gasesc in cam toate alimentele, ele sunt principala hrana pentru celulele nervoase (neuronii), principala sursa de energie a corpului. Si aici nu vorbesc de prajituri si mai stiu eu ce bombe calorice de 2000 de kcal, vorbesc despre glucoza in sine. N-ai cum sa renunti la ea.
Adaugare: Vreau sa renunt la zahar deorece imi cauzeaza majore probleme de sanatate pe care eu le-am observat atunci cand mananc ceva dulce
Ar fi imposibil deoarece trebuie să renunți la aproape tot ce conține zahăr, și anume 99% din produsele din market.
Nu....la început va fi mai greu, pe urma vei începe să scazi in greutate si sa te obișnuiești. Spre exemplu am renuntat de aproape un an sa mai beau cafea sau ceaiuri cu zahar iar pâinea de vreo două luni am început să o reduc progresiv in special cea albă.
Bossule,nu ai cum sa renunti la zahar complet, uite de exemplu in lapte sunt cateva grame 2-3, in ketchup mai sunt cateva, in mustar, in niste covrigi etc.
Vlalslsl întreabă: