Bună!
DEPINDE de cauza acestei dureri!
Cel mai probabil, ai şi o infecţie ( având în vedere "besica" amintită )...
Dacă este doar o inflamaţie datorată faptului că măseaua încearcă să perforeze gingia, atunci e ok.
Oricum, TREBUIE să mergi cât mai curând la stomatolog pentru ca să vadă despre ce este vorba!
Până atunci, pentru a atenua temporar aceste dureri, poţi să foloseşti ( cu respectarea Prospectului ) unul dintre următoarele medicamente : Ketorol/Ketonal, Algocalmin/Algozon, Nurofen ( simplu sau forte ), Ibuprofen 400/Markofen, Ibuprofen 600 ( dacă durerile sunt foarte puternice ), etc.
Dacă este vorba de un abces dentar ( puroi la o masea ), atunci NU-l poţi trata "acasă".
Cel mult, poţi să-ţi pui o compresă cu apă rece pe maxilar ( în exterior, pe faţă ) în zona unde este inflamaţia/abcesul.
TREBUIE să mergi la medicul stomatolog pentru a vedea care este motivul acelui abces : eventual, o să-ţi facă un drenaj ( ca să aibă pe unde se scurge puroiul ) şi o să-ţi prescrie un antibiotic adecvat!
Toate cele bune.
Sa te doara putin e normal dar daca zici ca te doare foarte tare nu si basica la care te referi poate sa fie locul prin care perforeaza maseaua gingia sau o infectie deci cel mai bine te duci la un doctor
Am patit si eu asta. Era ca o mica umflatura. Peste ceva timp a inceput sa doara ingrozitor, am luat antibiotice. Pana la urma m.am dus la medic, mi-a spus ca am o infectie si ca trebuie scoasa. Iti recomand sa mergi, poate o s.o lucreze, mie mi.a scos.o ca mai avusesem inainte probleme la ea .
Te duci la stomatolog si o sa-ti faca anestezie locala si o sa taie bucatica aia de gingie ca sa creasca maseaua de minte linistita.
Si mie mi s-a intamplat la fel
Nu puteam sa mananc nicim decat ciorba
pe mine m-a tinut o saptamana
stef1290 întreabă: