Bună!
Medicul care ţi l-a prescris TREBUIA să-ţi indice şi doza/modul de administrare!
"Mod de administrare:
Se va incepe tratamentul cu 0, 5 mg/kg/zi. Nu rareori s-a putut observa la inceput o agravare tranzitorie a acneei. Eficacitatea si reactiile adverse variaza de la un subiect la altul; dupa circa 4 saptamani, se va ajusta doza de intretinere care se va situa in domeniul 0, 1-1, 0 mg/kg/zi, pentru a corespunde necesitatilor individuale. Doza maxima de 1 mg/kg/zi nu trebuie administrata decat pe o durata limitata de timp. Durata totala a tratamentului este in general de 16 saptamani. Evaluarea rezultatelor terapeutice trebuie sa tina cont de faptul ca procesul de insanatosire continua adesea si dupa oprirea tratamentului. Inainte de a instaura un nou ciclu de tratament, care va fi reluat in conformitate cu indicatiile de mai sus, este necesar sa treaca un interval de cel putin opt saptamani. Capsulele vor fi luate in cursul mesei: dozele mici, intr-o priza unica cotidiana, dozele mai mari de asemenea odata sau in mai multe prize, repartizate in cursul zilei. Tratamentul local asociat: Administrarea simultana a altor antiacneice cu actiune keratolitica sau exfoliativa nu este indicata. Nici tratamentul concomitent cu raze UV nu este recomandat. Expunerea la soare trebuie evitata. In caz de nevoie, se poate administra un tratament adjuvant, local, neagresiv, cu produse antiacneice." - SURSA = Prospectul de la linkul :
http://www.medipedia.ro/......20-mg.aspx
Se va incepe tratamentul cu 0, 5 mg/kg/zi - deci, cu 20 mg/zi ( ar trebui 25 mg, dar NU sunt capsule de 5//15/25 mg; doar de 10/20 mg ).
Iei 2 capsule de 10 mg/zi ( una dimineaţa şi una seara ), SAU o capsulă de 20 mg/zi ( la prânz ) - depinde de câte mg sunt cele pe care le ai.
Toate cele bune.
Buna.roacutan am decis sa iau singura in urma tratamentelor fara rezultat sau in urma tratamentelor care au dat rezultate nu mai mult de 1saptamana dupa care totu revenea la normal.
In legatura cu doza, multumesc frumos am decis sa iau doua pastile de 10mg pe zi ...astazi este prima zi si sper sa nu am parte de efecte secundare grave
anonim_4396 întreabă:
Torres92 întreabă:
User252426 întreabă: