| nmilana a întrebat:

Bună, în noiembrie am fost la doctor, acolo mi-au găsit infecția cu helicobacteria la stomac și colonul iritat. Am luat vreo 6 zile antibiotice, normal trebuia 10 zile dar am făcut alergie ca era doza prea mare și am început să îmi revin. A trecut vreo lună și ceva dar de ieri au început iar niște dureri de stomac, simt așa ca un gol și mănânc câte puțin de tot și mă simt sătulă și apoi simt iar durere după 10 min, oare încă nu mi-a trecut infecția cu helicobacteria?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
| Violleta2022 a răspuns:

Tratamentul impotriva ciupercii Helicobacter Pylori este cu 3-4 antibiotice puternice care se face timp de 10 zile si la nevoie se repeta inca odata.
Nu este doza mare deloc, ca altfel nu moare bacteria doar continua sa se extinda, sa erodeze stomacul si in final faci ulcer perforat si mori.

Durerea apare din cauza eroziunii care a inceput pe stomac dar pana nu scapi definitiv de HP (helicobacter pylori) nu iti va trece stomacul.
Nu este de glumit cu asta, fa tratamentul complet ca doza de antibiotic nu ete prea mare decat in mintea ta, in realitate este calculata in asa fel incat sa functioneze.

dupa 3 luni de la tratatment repeta testul de HP sa vezi daca mai exista bacteria in stomac.
In orice caz, trebuie sa mananci foarte sanatos de acum inainte, fara prajeli, fara afumaturi, fara tocatura, fara fast food, fara sucuri si fara alcool.