daca nu vrei sa te duci, nu te obliga nimeni ...SIMPLU : fereste-te de duciuri si alimente reci! reactia dintilor la alimente reci este normala, odata ce dintii sunt tinuti intr-un mediu inchis si cald, ai putea sa faci un experiment, stai la caldura 10 minute si dupa aceea toarna o galeata cu apa rece pe tine. in legatura cu reactia la dulciuri este iarasi una foarte des intalnita, mai ales daca mananci rar.
Indiferent dacă afirmi că nu ai carii vizibile, există o carie numită ''pata albă''. Este o carie albă care nu se poate vedea așa bine cu ochiul liber deoarece este camuflată. Eu am avut o carie albă și nu știam pentru că vedeam dintele sănătos fără carii deși nu era chiar așa. A trebuit să îmi curețe aproape tot interiorul măselei. Această carie se poate depista doar la un stomatolog cu un instrument sub formă de ac. Dacă acel ac intră adânc în smalț, dar nu se observă urme de carii negre atunci aceasta este cauza.
Durerea poate apărea din diferite motive:
Consumul de sucuri acide este o cauză a sensibilității smalțului.
Pasta de dinți pentru albirea dinților care distruge încet smalțul sau îl fisurează.
Scrâșnirea dinților repetată...
Nu îți pot răspunde exact de ce îți apare această durere. Cel mai bine este să mergi să te consulte un stomatolog ca să primești un răspuns concret.