| renatarenike123 a întrebat:

In primul rand am 13 ani si acum vara mi-a venit menstruatia in iulie 21 si apoi iar a venit in august si mi-a tinut 6-7 zile. De atunci din august nu mi-a mai venit. Care este motivul pentru care nu mi-a venit? va rog ajutati-ma.( a si nu am inceput viata sexuala si nici altceva )

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| laura81 a răspuns:

E normal sa nu se regleze de la inceput. Sora mea are 21 de ani si inca nu ii vine in fiecare luna. A fost la medic si a luat anticonceptionale o perioada...a fost singura perioada in care a avut menstruatie in fiecare luna.

Sunt multe persoane in aceasta situatie.

E bine sa mergi la medic peste cativa ani sa incerci sa o reglezi, pentru a nu avea probleme atunci cand vei dori un copil.

Poti astepta pana pe la 16 - 17 ani, fara probleme. Poate se regleaza de la sine pana atunci.

| DrA a răspuns:

Draga Renata,
Nu ai nici un motiv sa te ingrijorezi ca nu ti-a mai venit menstruatia. In primul an de menstruatie, nimic nu este ca la carte. Ciclul menstrual se va regla in timp. Pana atunci vei vedea ca uneori iti va veni menstruatia o data la doua luni, uneori de doua ori intr-o luna, alteori va dura mult, alteori mai putin. La baza acestor tulburari de ciclu menstrual stau in mare parte hormonii si dereglarile hormonale specifice pubertatii. Acum organismul tau trece prin cea mai mare schimbare din "viata lui" si trebuie sa ai rabdare sa se acomodeze cu noul.

Sa fii sanatoasa si sa cresti frumos :*

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Sunt dereglări hormonale, des întâlnite la debutul menstrei.
Bea ceai de crețișoară, este reglator hormonal natural.
Sănătate!
Pa, pa.

| Empathizer a răspuns:

In primii 2 ani de la aparitia primei menstruatii, cronologia si durata menstruatiilor e imprevizibila, pot exista in mod normal variatii extrem de mari. Nu ai de ce sa te ingrijorezi, tot ce ti se intampla e normal. Asa ti-ar fi spus probabil si mama, daca ai fi discutat cu ea despre problemele tale.

| ngllllll a răspuns:

Corpul trebuie sa fie natural si relaxat. Daca ai vreun stress. Panica emotii, nesiguranta, toate astea afecteaza functionarea fizica. Mai mult aer liber. Mai este si o chestie vechee. Femeile purtau fuste de mici, rochite, tocmai pentru a se dezvolta sexual in mod corect. Daca azi fetele sunt de mici in blugi, cat mai stramti, sa le sufoce, nu e de mirare ca al lor corp se teme sa se dezvolte. Inhibarea este este buna. Putin mai cunosc sensul acestui cuvant. Dezinhibarea e la moda. Tocmai inhibarea, protejarea, este modul in care se dezvolta un organism. Alege vestimentatie clasica, fuste, cauta frumosul, arta, si o.sa.se.regleze personalitatea.