| LiveForNowSpeed a întrebat:

In ultima vreme ma sacaie o durere de masea.Am o masea in psate care e fisutara pana la gingie dar nu imi facea probleme.Acum chiar daca beau ceva rece/cald sau chiar la temperatura camerei tot ma doare cumplit.As vrea o solutie.Tin sa mentionez ca mi-e frica de detinst laughing Dau funda

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| AlyNDriftKing a răspuns:

Pentru ameliorarea durerii poti lua Aulin sau Adagin. Si eu am avut probleme cu maseaua, dar pana nu am mers la dentist sa imi scoata nervul nu am facut nimic. Nu vei simtii cand lucreaza la ea deoarece iti face o anestezie pe care nu o vei simtii ca iti da cu un spray.

4 răspunsuri:
| LiveForNowSpeed explică:

Să crești mare laughing

suntserios
| suntserios a răspuns:

Te duci la dentist, altfel nu scapi niciodata de durere, ba mai mult pot aparea complicatii

| Zenithf a răspuns:

Du-te la dentist. Sau asteapta pana iti coace de tot si faci o otita, mergi la ORL si cand doctorii de acolo iti dreneaza puroiul de la care ai facut otita iti scot si maselele stricate.
Ba nu, du-te la dentist. Gaseste unul bun.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

DEPINDE de cauza acestei dureri!
Cel mai probabil, ai o carie şi îţi este afectat nervul acelei măsele...

TREBUIE să mergi cât mai curând la stomatolog pentru ca să vadă despre ce este vorba!

Până atunci, pentru a atenua temporar aceste dureri, poţi să foloseşti ( cu respectarea Prospectului ) unul dintre următoarele medicamente : Ketorol/Ketonal, Algocalmin/Algozon, Nurofen ( simplu sau forte ), Ibuprofen 400/Markofen, Ibuprofen 600 ( dacă durerile sunt foarte puternice ), etc.

Toate cele bune.