| Ramona_Matei_1980 a întrebat:

BUNA. In urma cu 2 saptamani mi-am scos un nev, la care am facut si examen histopatologic. ati putea sa mi-l interpretati?
Descriere macroscopica
Lambou cutanat de 0, 7/0,6/0,3 cm, ce prezinta pe suprafata o lezune nodulara de 0, 5/0,4 cm, care vine
aparent in contact cu una din marginile de rezectie laterale.
Descriere microscopica
Materialul primit a fost prelucrat si examinat in totalitate, acesta fiind reprezentat de tegument cu prezenta
unei proliferari simetrice de celule nevice, cu pigmentare redusa, focala (in portiunea superioara a leziunii),
dispuse in cuiburi sau sub forma de plaje, la nivelul dermului si focal la nivelul jonctiunii dermo-epidermice.
Se identifica cateva atipii usoare de natura degenerativa a acestora. Celulele nevice prezinta maturare spre
profunzime. Nu se identifica figuri mitotice sau ascensiune pagetoida in sectiunile examinate.
Marginile de rezectie laterala si profunda vin in contact cu leziunea.
Diagnostic anatomo-patologic
Aspectul histologic corespunde unui NEV COMPUS.
Marginile de rezectie laterala si profunda vin in contact cu leziunea

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
| Filip23 a răspuns:

Crezi ca sunt pe aici multi interpreti in histopatologie? Important e sa nu fi stat cu leziunea prea mult timp. Daca e un medic cu experienta in asta, stie ce a facut; totusi, dupa mintea mea, trebuia sa fie lasat macar 1mm de la nev la rezectie. Eu am avut 2 (mai mici) pe umar agatati cu maieul sau loviti, insa la nici unul nu a scris chestia cu "marginile de rezectie... Acum cauta sa protejezi zona cateva zile, inclusiv sa nu se irite pielea de la transpiratie, ideal ar fi sa ai vreo 3 zile libere, sa dormi cat iti trebuie. Si cred ca ar fi bine ca alimentatia sa nu irite mucoasa digestiva cateva zile.