Nu esti, stai linistita! Starea de balonare se poate sa fie de la altceva. Nu te mai gandi si stai linistita. Nu are cum sa fi insarcinata daca ti-a venit ciclul si ai luat pilula de a 2 a zi. Plus ca ai facut 3 teste de sarcina care indica 99% un raspuns corect. Take care :*
Mai degraba ai reactii adverse de la pilula de a doua zi. testele de sarcina nu sunt foarte intelepte dupa pilula de a doua zi, de aceea ginecologul te programeaza obligatoriu la o ecografie cu sonda transvaginala la 5-6 saptamani de la administrare. Presupun ca tu esti exact inaintea ecografiei de aceea te temi, dar vei afla atunci de la medic tot ce trebuie sa stii.
? what? Nu a vorbit despre niciun ginecolog, eco sau chestii de genul...
in plus, pastila de a doua zi este o bomba hormonala, foarte eficace, deci dupa pastila de a doua zi, si 2 menstruatii, nu ai cum sa fii insarcinata. Balonarea poate veni din mai multe motive, apa minerala, fructe, etc. sau pentru ca esti inaintea menstrului.
Este foarte grav daca a luat pilula de a doua zi dupa ureche, fara consult ginecologic. Tocmai din cauza ca este o bomba cu hormoni cu numeroase contraindicatii si reactii adverse. Daca sa ziceam ca a facut o criza de isterie si nu s-a mai gandit deloc la consecinte si, intr-o clipa de nebunie extrema, a luat pilula de a doua zi dupa ureche, tot trebuia sa meraga cat mai repede la ginecolog. Ecografia de 5-6 saptamani este absolut obligatorie, nu cred ca cineva pune problema sa n-o faca.
Sa stii ca pilula de a doua zi, desi bomba hormonala, nu este chiar atat de eficienta. Se stie ca daca este prescrisa de ginecolog (care alege cel mai potrivit preparat si gandeste o metoda personalizata de administrare) scade cam cu 70-75% riscul de sarcina. Nu exista studii care sa arate ce se intampla daca este luata la intamplare, dar se presupune ca efectul contraceptiv este intre 0 si 50% (in functie de cat de norocoasa este alegerea intamplatoare). Doua menstre exclud sarcina, e adevarat, numai ca in 6 saptamani nu e timp de doua menstruatii normale si regulate, asa ca nu poti considera ca au fost cu certitudine menstruatii, ci le poti numi sangerari vaginale, poate menstruale, poate dishormonale (determinate de pilula de a doua zi), poate de alta cauza.
Brigaela, mi-a venit ciclu dupa 2 saptamani dupa ce am avut contactul, adica mi-a venit cand trebuia, la 26 de zile de la ultima menstruatie.si mi-a venit saptamana trecuta, adica la 28 de zile dupa cealalta menstruatie, deci mi-a venit normal ciclu si a durat tot 4-5 zile ca de obicei
Mergi si discuta cu ginecologul. Iti trebuie o consultatie, un test Papanicolaou (daca nu ai facut unul in ultimele 6 luni) si o ecografie, de preferat cu sonda transavginala. Costa in functie de ginecolog si de posibilitatea lui de a isi deconta de la casa de asigurari