| Twister09 a întrebat:

Buna, in urma unui ecograf abdominal imi scrie la ficat asa.
150mm usor marit de volum cu ecostructura omogenă si ecogenitate ușor crescută.
Din ce cauza am ficat marit?
Am citit pe net ca poate fi din cauza cancerului de ficat. Este adevarat?
Multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| AFR81 a răspuns:

Nu mai citi pe net toate prostiile si nu mai cere pareri aici pe TPU. Du-te la medicul de familie sa iti vada rezultatele. O sa iti spuna el daca e nevoie sa faci investigatii suplimentare. Pana atunci, eu zic sa stai linistit pentru ca nu e nimic grav. Daca era cancer, iti garantez eu ca ai fi aflat de la medicul care ti-a facut ecografia.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Da, este adevărat, dar nu ai murit încă, mai ai.
Ficatul se mărește când nu face față la solicitări, el are vreo 500 de funcții.
Ecogenitea este dată de depuneri de grăsime, chiar dacă tu nu ești gras, sau poate ești.
Soluția. să îl ferești de
Eforturi exceslve
Mâncăruri grele și multe
Să îi dai pauze de odihnă, și ziua și noaptea.
Să nu te stresezi pentru nimicuri, căci îl stresezi și pe el.
Să pui deoparte niște bani, cam 50000 $ pentru un transplant în China, că acolo ți-l face pe loc, nu ca la noi, după ce ai murit.
Dacă le respecți pe toate astea, nu o să mori ca toți oamenii, care mor de bolnavi ce sunt, tu o să mori sănătos iar ficatul tău o să plângă după tine.

| oz_1736 a răspuns:

Serviciu intr-un mediu cu gaze, stres, medicamente, efort prelungit, alcool. Cam astea ar fi principalele motive. Vorbeste cu un medic internist

| GeneviveJ a răspuns:

Exista multe cauze care duc la cresterea in dimensiuni a ficatului, dar doar un medic specialist poate interpreta aceste rezultate pe baza unei anamneze si a unui examen clinic minutios. Mergi la un medic de familie sau gastroeneterolog si iti va pune o serie de intrebari plus o serie de analize de laborator precum functia hepatica (GOT\GPT) etc pentru a putea interpreta rezultatele corect!