| Zjnskx a întrebat:

In zona primei falange a degetului inelar, mai clar, la inceputul falangei de palma, am un fel de os, cred, care parcă a crescut in degetul meu. E rotund si din punctul meu de vedere si destul de maricel... El nu se vede, nu doare (doar daca apas) doar se simte. Stie cineva ce este acesta? Cum s-a format? Si cum se tratează?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| CuriousStuff a răspuns:

Posibil chist osos anevrismal, posibil altceva. S-a format din cauza osificarii defectuoase, in speta e o formatiune tumorala, osteolastele formeaza os acolo unde nu trebuie, se inmultesc necontrolat ca intr-o tumora. Formatiunea se poate exciza chirurgical, daca e deranjanta sau inestetica. Boala in sine nu e grava, e benigna, deci nu metastazeaza si nu area alte implicatii in afara de faptul ca e inestetica si daca se mareste foarte mult pot sa apara deficite de calciu. Daca e chist osos... Daca e altceva, problema se pune altfel. Oricum diagnosticul de certitudine ti-l poate pune doar un medic dupa consult. Cel mai probabil nu e nimic grav.

0 răspunsuri: