Ai povestit o gramada, dar ai ocolit subiectul principal - TU. Cam care e viata ta, ce iti lipseste, ce iti doresti, ce ti se pare in neregula?
Foarte scurt și concret: Mă supără și afectează mult stările astea. Foarte intense uneori. Atât. Cu restul mă descurc sau văd eu cum mă descurc.
Pai starile astea isi au originea in restul vietii tale, nu vin din aer. La fel si modul in care reactionezi la ele. Depinde de foarte multe chestii - starea de sanatate fizica, monetaru', sentimentalu', etc.
Apreciez ca ai povestit aici atat de in detaliu problema ta, ai un vocabular si un mod de exprimare (hai sa nu zicem foarte elevat, dar) foarte frumos. E pacat ca oameni ca tine au astfel de probleme.
Da, efectul placebo e incredibil de puternic, dar ca sa functioneze totul sta in "pacient" (sa nu te superi ca te fac pacient). Daca pacientul crede ca acel medicament chiar are efect si e convins ca o sa-i amelioreze starile, durerile... In vreo 60-70% din cazuri chiar se intampla, si numarul asta e urias. Exista insa si reversul medaliei, adica poti sa iei un medicament si daca nu crezi ca o sa te faca bine, chiar daca e medicament autentic, cu substanta activa, nu o sa te faca bine, ba mai mult, daca crezi ca un anumit medicament iti face rau, ma refer la a crede cu tarie in asta, poti sa primesti si placebo si sa te simti rau de la el, efectul se numeste "nocebo". Trecand peste definitii, ar trebui sa fii o persoana incredibil de puternica din punct de vedere mental (si nu ma refer doar la tine, ci la oricine ar vrea sa incerce treaba asta) incat sa trebuiasca doar sa isi puna in gand ca o sa se simta mai bine si chiar sa se simta. In general placebo e o pacaleala, si pacientul trebuie sa nu stie ca ea placebo pentru a functiona, dar, cum am zis, daca ai taria necesara e foarte posibil sa mearga chiar si daca tu stii ca e placebo.
Insa, nu stiu daca asta e solutia, merita incercat, cu siguranta, dar ma gandesc ca in perioada asta ar trebui sa-ti gasesti ceva de facut, de obicei persoanele deprimate sunt asa atunci cand "nu au ceva mai bun de facut", sa zicem. Cauta-ti activitati care iti fac placere, nu stiu, citeste, joaca-te pe PC, asculta muzica, deseanaza, orice iti face placere sa faci, ocupati timpul si mintea cu o activitate, fie ea si neproductiva, doar ca sa stai ocupat si ai sa vezi cum locul starilor astea o sa fie ocupat de concentrarea spre acea activitate.
Dupa ce trece aceasta vacanta reia-ti neaparat programul la psiholog si as mai vrea sa-ti recomand, daca iti faci putin curaj, sa mergi si la psihiatru, lasa gura lumii, ca din gura lumii oricum nu poti sa iesi, mereu o sa se gaseasca cineva care sa aiba ceva de "comentat" la adresa ta si problema e ca de cele mai multe ori il dai ascultare doar acelei persoane care zice de rau, uitand si ignorand persoanele care te/te-au sustinut, felicitat, ajutat cu o vorba buna.
Multa sanatate.
Atunci...nu prea merge să încerc să fac lucrurile de capul meu. O să văd să-mi ocup timpul zilele astea, dacă am rezistat până acum rezist și pân-acum.
Spun că nu mai încerc să fac lucrurile de capul meu, mai bine apelez când pot la specialiști, doar nu oi fi singurul om de pe pământ care a întâmpinat problema asta până acum.
Normal ca nu esti singurul, iti dai seama ca ar muri psihologii de foame daca ai fi singurul om cu probleme, sunt mai multi decat crezi tu. Totul e sa te si lasi ajutat.