| infires a întrebat:

Intrebare pentru FETE.
Ce trebuie si ce nu trebuie sa faci in timpul menstruatiei? Ce poti si ce nu poti manca? Voua pe la cati ani v-a aparut? E bine sa faci si sport? Pentru ca eu am de doua ori pe saptamana.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| deniedaccess a răspuns:

Buna...menstruatia e ceva normal si nu ar trebui sa te opreasca din a face lucruri normale...mananci ce vrei bei ce vrei pentru ca adevarul este ca nimic din ce consumam nu influenteaza in niciun fel menstruatia si apropo de sport e foarte bine sa il practici desi poate nu e foarte confortabil presupun dar in mare parte gandeste'te ca totul e ok, esti fata si e perfect funda?:*

| PanaDeIdei a răspuns:

Hey. Sa fiu sincera mie chiar IMI PLACE sa fac sport in timpul ei. De ce? Pt ca in acel timp, eu nu mai simt nicio durere de burta. Eu fac sport de performanta, de 4 ori pe saptamana si niciodata nu am avut probleme atunci. Eu te sfatuiesc, daca te apuca tare durerea sa iti pui o sticla cu apa calda pe burta si sa stai nemiscata. Mie doar asa imi trece.

Sper ca te-am ajutat >big grin

| Alinuu24 a răspuns:

Bună :*. Poți mânca orice că nu te va afecta cu nimic. Mie pe la 12 ani thinking Eu fac sport și nu am nici o problema, iar acum eu am 15hee hee. În cazu` în care tu te simți f rău nu face sport, dacă nu poți face. Succes în continuare :*.

| DianaScorpio a răspuns:

In timpul menstruatiei faci exact ceea ce faci de obicei: mananci ce vrei, bei ce vrei, faci atat sport cat ai chef si cat simti ca poti. Nu trebuie sa te opresti din a face lucrurile obisnuite decat daca te simti rau (si atunci daca poti, stai intinsa), insa in general exista destule medicamente pentru durere.

| YoYoJuSt4U a răspuns:

Nu manca lucruri grele de ex. ca si carnea sau painea etc. si nu fa sport in perioada cand ai menstruatie incearca sa nu depui mult efort.
Eu am 11 ani si am menstruatie.11 ani! Deci daca esti mai mare ca mine cu doi sau trei ani inseamna ca ti-a venit menstruatia cand trebuia.
Si nu uita, poti deveni mamica oricand, deci protejeaza-te si nu sta pe langa baietii mai ciudati sa spunem.
Noroc! Sper ca te-am ajutat mult, Byeeee!

| madutza123 a răspuns:

Menstruatia e si ea un un proces normal in corpul feminin...asa ca nu ar trebui sa te abtii de la anumite alimente pe care le consumi de exemplu zi de zi... ceea ce tine de sport sincer nu te-as sfatui, daca totusi trebuie neaparat incearca oricum sa nu depui acelasi efort, desi nu ti-se pare nimic grav oricum nu e chiar bine pentru tine.

| LoredanaTM a răspuns:

Iti recomand sa parcurgi ghidul menstruatiei creat de cei de la chilotis.
https://chilotis.com/