Buna:)
Eu il folosesc doar pentru par.
http://healthy.kudika.ro/......usete.html
http://www.gradinamea.ro/......550_1.html
Sunt fel de fel de link-uri daca cauti.
O zi buna sa ai :)
La ce foloseşti uleiul de ricin?
• Artrita. Uleiul de ricin are puternice proprietăţi antiinflamatorii, ceea ce îl face ideal pentru masajul zilnic. Este benefic pentru durerile articulare, inflamarea nervilor şi durerile musculare.
• Constipaţie. Uleiul de ricin este un laxativ puternic, extrem de eficient în tratarea constipaţiei. Pentru a trata această problemă este indicat să iei cîte o linguriţă de ulei în fiecare dimineaţă. Îl poţi consuma cu suc de portocale pentru un gust mai bun. Este indicat să nu ţii această cură mai mult de 3 zile.
• Paraziţi intestinali. De asemenea, uleiul de ricin este eficient şi împotriva paraziţilor intestinali. Terapia, în acest caz, presupune administrarea lui în paralel cu seminţe de dovleac. Astfel, dimineaţa, pe stomacul gol se iau cîte 100-200 g de seminţe de dovleac, după care se iau una-două linguri de ulei de ricin. Cura trebuie urmată timp de şapte zile.
• Dureri de spate. Persoanele care se confruntă cu dureri de spate cum ar fi cele provocate de sciatică pot scăpa de neplăceri cu ajutorul compreselor cu ulei de ricin. Se pune puţin ulei de ricin pe o pînză curată şi se aplică pe zona dureroasă. Se acoperă cu un prosop încălzit în prealabil şi se stă astfel timp de 20 de minute. Procedura se poate repeta la fiecare două ore.
• Calmează iritaţiile pielii. Uleiul de ricin este o soluţie eficientă şi la îndemînă şi în caz de eczeme, de degerături, de arsuri, de răni superficiale sau de piele uscată. În plus, specialiştii spun că acest remediu ajută şi la combaterea acneei, la atenuarea petelor de bătrîneţe şi la calmarea iritaţiilor de la nivelul pielii. În oricare dintre aceste situaţii, se recomandă ungerea zonelor afectate cu ulei de ricin, care se îndepărtează dimineaţa cu săpun şi cu apă călduţă.
În timpul iernii, uleiul de ricin ajută pielea, care în acest sezon este uscată şi albă. Se amestecă zece picături de ulei de ricin cu un gălbenuş de ou şi se aplică un strat subţire pe faţă. După cincisprezece minute, se scoate cu un tampon umed, apoi se spală cu un decoct de muşeţel.
Cîteva întrebuinţări ale uleiului de ricin deosebit de importante pentru frumuseţe:
• Negii - Uleiul de ricin poate vindeca negii, de care ne dorim atît de mult să scăpăm. În acest scop, trebuie masată cu ulei de ricin porţiunea de piele de două ori pe zi, cîte un sfert de oră. Trebuie ca pielea să fie masată cu mişcări circulare şi energice, astfel încît uleiul să intre cît mai bine în piele. Acelaşi tratament se poate aplica şi în cazul aluniţelor.
• Pielea întărită şi bătăturile - Pentru pielea întărită de pe coate, spre exemplu, este bine să se ungă porţiunea de piele cu ulei de ricin. Apoi se aplică o bucată de bumbac pe pielea înmuiată cu ulei de ricin şi se ţine cel puţin o oră. Se repetă tratamentul în fiecare seară. Pentru bătături sau pielea întărită de pe tălpi, este bine să se ungă talpa, în special zonele afectate, cu ulei de ricin şi apoi să încălţi nişte şosete de bumbac, pe care să le ţii în picioare cel puţin 2-3 ore. Se repetă de asemenea tratamentul în fiecare seară.
• Unghii mai rezistente - Pentru cele care au unghii care se exfoliază sau rup uşor, este indicat tratamentul cu ulei de ricin. Seara se dă jos de pe unghii lacul şi se aplică ulei de ricin pe unghii. Se stă minim o oră cu uleiul pe unghii şi se masează în continuu. Tratamentul ar trebui urmat minim două luni pentru rezultate.
• Gene mai lungi şi mai groase - Pentru cele care îşi doresc gene mai lungi, salvarea este tot uleiul de ricin. Se aplică pe gene în fiecare seară înainte de culcare, iar a doua zi de dimineaţă se spală cu grijă faţa. Uleiul de ricin pe lîngă lungire şi îngroaşă genele. Datorită nutrienţilor conţinuţi îngroaşă rapid genele şi cresc mai repede făcîndu-le să devină mult mai frumoase. După circa o lună, vei remarca rezultatele uimitoare. Metoda este testată şi o poţi aplica cu încredere. Pentru uşurinţă, poţi folosi o periuţă de la o mascara mai veche pentru a aplica uleiul pe gene.
• Sprîncene netede şi lucioase - Dacă ai probleme cu sprîncenele şi ţi se pare că acestea sunt cam răzleţe, răspunsul este tot uleiul de ricin. Acesta poate fi aplicat în fiecare seară, de preferinţă tot cu o periuţă mai veche pentru rimel, şi dimineaţa trebuie să ai grijă să curăţi faţa în profunzime. Uleiul de ricin te va ajuta în maxim o lună să capeţi sprîncene mai netede şi mai egale.
• Probleme de cădere şi creştere a părului - Pentru cei care au probleme cu căderea părului sau "chelie", uleiul de ricin este o soluţie la îndemînă. Tratamentul pentru păr presupune masarea pielii capului cu ulei de ricin din abundenţă înainte de culcare timp de trei zile pe săptămînă. A doua zi pielea capului trebuie bine spălată şi clătită.
Metode naturiste
Acest remediu naturist este recomandat mai ales pentru părul uscat. Încălzeşte jumătate de ceşcuţă de ulei de ricin, aplică-l pe părul ud şi masează scalpul pentru cîteva minute. Ia apoi un pieptene cu dinţii rari şi trece-l prin păr de cîteva ori. Înmoaie un prosop în apă caldă, stoarce-l şi înveleşte-ţi părul cu el. După 15 minute spală-ţi părul cu şampon pentru a îndepărta uleiul. Vei obţine un păr mătăsos şi strălucitor. În plus, uleiul de ricin îţi va hrăni scalpul îndepărtînd mătreaţa şi ajutînd părul să crească.
Sau poţi încerca următoarea combinaţie la fel de eficietă:
Care sunt avantajele uleiului de ricin pentru creşterea părului?
Uleiul de ricin folosit în mod regulat pe rădăcinile părului şi scalp este util pentru:
- creşterea părului;
- îngroşarea firului de păr care începe să se subţieze;
- prevenirea deteriorării părului;
- tratarea părului uscat;
- strălucirea şi hidratarea părului şi scalpului;
- prevenirea scalpului uscat;
- îmbunătăţirea stării generale de sănătate;
- prevenirea despicării vîrfurilor şi creşterea părului.
Cum se va folosi uleiul de ricin pentru prevenirea căderii părului?
Iată care este tehnica pentru aplicarea uleiului de ricin pe podoaba capilară, pas cu pas:
1. Cu vîrful degetelor se va aplica ulei de ricin la rădăcina firelor de păr şi pe scalp.
2. Se va distribui uleiul uniform prin masaj uşor al scalpului.
3. Nu se va folosi ulei în exces pentru că acesta va fi mai greu de îndepărtat şi spălat de pe scalp.
4. După aplicarea uleiului, părul se acoperă cu o bonetă din material plastic şi se va înveli într-un prosop.
5. Uleiul se va lăsa să acţioneze aproximativ 15-20 de minute asupra părului sau chiar întreaga noapte.
6. Se va spăla părul cu un şampon pînă cînd se elimină complet uleiul de ricin.
7. Se va repeta procedura o data pe săptămînă timp de 6-8 săptămîni pentu ca rezultatele să fie vizibile.
În funcţie de preferinţe, uleiul de ricin poate fi amestecat cu alte tipuri de uleiuri (de struguri) pentru a-l face mai puţin consistent, iar mirosul mai plăcut.
Tratamente pentru ten
Pentru ridurile fine din jurul ochilor sau de pe gît poţi masa zilnic puţin ulei de ricin pe pielea ridată. Uleiul de ricin poate fi folosit şi pentru a atenua petele de culoare şi pistruii de pe faţă. Pentru asta se masează în fiecare seară puţin ulei pe zonele afectate.
Uleiul de ricin se mai foloseşte împreună cu uleiul de jojoba pentru a curăţa porii şi a îndepărta punctele negre. Cele două tipuri de ulei se amestecă în proporţii diferite, în funcţie de tipul de piele. Pentru ten normal se face un amestec din 1⁄4 ulei de ricin şi 3⁄4 ulei de jojoba, iar pentru ten gras, 1⁄3 ulei de ricin, 2⁄3 ulei de jojoba. Pentru a calma pielea, se poate adăuga şi o picatură de ulei esenţial de lavandă. Soluţia obţinută se aplică pe faţă şi se masează pentru 20 de minute. La final, se acoperă faţa cu un prosop umezit şi călduţ şi se lasă să stea pentru cîteva minute, cît se dizolvă bine uleiurile. Se şterge faţă cu prosopul respectiv. Poţi încerca să înlocuieşti uleiul de jojoba cu ulei de măsline extra virgin.
Cum se foloseste tratamentul de ulei de ricin pentru zona ochilor?
Aplicarea de ulei de ricin pentru zona ochilor este destul de simplă:
1. Înainte de a merge la culcare, se va unge zona din jurul ochilor cu o cantitate mică de ulei de ricin.
2. Se va lăsa uleiul de ricin să acţioneze peste noapte (acesta face minuni în tipul somnului).
3. După trezire, zona se va spăla cu apă din abundenţă.
4. Se va face acest lucru în mod regulat, timp de mai multe zile pentru obţinerea unor rezultate eficiente.
Dacă uleiul de ricin se va utiliza consecvent în fiecare seară înainte de culcare se va observa o diferenţă. Cearcănele de sub ochi se vor diminua şi pielea va căpăta un aspect mai tînăr, de-a lungul timpului.
Tratament pentru mîini
Aplică în fiecare seară, înainte de culcare, un strat de ulei de ricin pe mîini, masînd bine unghiile şi cuticulele. Pentru a obţine efectele dorite, înveleşte-ţi mîinile în mănuşi. Uleiul îţi va hidrata pielea, îţi va lăsa unghiile strălucitoare şi va preveni uscarea şi crăparea cuticulelor. Dimineaţa se spală zona cu un săpun moale iar în cazul bătăturilor, se freacă cu piatra ponce.
Efectele secundare ale uleiului de ricin
Uleiul de ricin trebuie consumat cu moderaţie. Femeile însărcinate şi care alăptează, persoanele cu blocaj intestinal, afecţiuni inflamatorii ale intestinelor, apendicita sau dureri abdominale nu trebuie să consume ulei de ricin, decît sub atenta supraveghere a medicului.
Consumul de ulei de ricin în cantităţi mari este dăunător pentru organismul uman şi poate duce la reacţii severe. Printre acestea se numără crampele abdominale, diareea, ameţeala, halucinatiile, greaţa, dureri în piept sau mîncărimi.
Uleiul de ricin ajuta:
1) la cresterea parului
2) La ingrijirea scalpului
3) La hranirea firului si la intarirea radacini parului
4) La relajarea si rehidratarea scalpului.
Este folosit in compozitia produselor cosmetice, a sapunurilor, textilelor, medicamentelor, uleiurilor de masaj si a altor produse de uz frecvent.
miranda întreabă: