| Ymela a întrebat:

La paracetamol am citit pe internet la prospect ca doza maxima este de 8 pastile intr-o zi; cate 2 deodata.Acuma daca ai luat mai multe deodata dar tot 8 in total pe zi se poate intampla ceva?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Este foarte toxic pentru ficat, in functie de doza, de greutatea ta si de cat de sanatos e ficatul tau, poti face de la o hepatita medicamentoasa fara simptome care sa fie evidenta peste ani si ani pana la insuficienta hepatica acuta, care este mortala.

| Evolution a răspuns:

Depinde de gramaj. o pastila poate sa aiba 200 de mg sau 500 de mg sau 900 de mg sau alt gramaj. Doza recomandata este undeva la 1500 mg daca stiu eu sigur.
In principiu nu se ia un dozaj mare deodata, pentru ca trebuie sa isi faca efectul in corp in timp. Pot sa apara reactii adverse, este recomandat sa il iei asa cum scrie pe prospect sau cum iti recomanda medicul.

| MihaiNicu23 a răspuns:

Vor aparea din reactiile adverse scrise acolo daca iei mai mult de 2 odata.

| xerxes1 a răspuns:

Daune la ficat, poate declanșa astmul, afectează sistemul imunitar, atenueaza reactiile emotionale, riscuri de alergii.
Maruntisuri.

| CristinaMatei97 a răspuns:

In general nu, însă încearcă sa eviti pe cât posibil sa iei doza diferită fata de prospect. Paracetamolul este una dintre pastilele cu care se sinucid majoritatea tinerilor din ziua de astăzi. Am chiar o cunoștința care a încercat, însă a fost dusa rapid la urgentă și s-a ales cu hepatita

| Cristea468 a răspuns:

Doamne feri cum să iei 8 pastile pe zi?
Nu este indicat să faci asa ceva, maximul este de 3 pe zi sau 2 nu 8!
În niciun caz

| Ymela explică (pentru Cristea468):

In prospect scrie ca poti lua cate 2 deodata si in total 8 pe zi la un adult cu masa peste 60 kg