anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

La rugamintele unui prieten de al meu pun aceasta intrebare: tatal sau are probleme cu alcoolul,adica in fiecare seara el tot beat e si nu te mai poti intelege cu el, vrea sa stie daca e vreo solutie sa il faca sa se lase de baut, ii e frica sa nu pateasca ceva. multumesc! funda

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| mona a răspuns:

Tatal prietenului tau cred ca e constient de anumite lucruri dar nu-i pasa, daca el nu vrea sa se lase de buna voie de alcool atunci cred ca orice solutie de a-l face sa renunte va esua...

| thealchemist a răspuns:

Nu, nu e nici o solutie din afara. la fel ca in cazul oricarei alte dependente totul depinde de persoana respectiva, familia si prietenii nu pot face nimic.

| AgathaRo a răspuns:

Consumul de alcool este un viciu, din pacate nu prea ai ce ii face. Eu cel putin am incercat sa il conving pe batranu' sa lase bautura dar mi-a zis asa : "Bautura se va lasa de mine!"
Am zis daca il bag in spital nu rezolv nimic si asa il ignor de 5-6 ani de zile.

| DraudeS a răspuns:

Buna ziua!

Solutie ar fi o terpaie sau la dezalcolizare, pe care sigur nu le accepta.
Exista in farmacii niste sticlute pentru asa ceva, i se toarna 2 - 3 picaturi in sticla/pahar pentru ca organismul sa ii respinga alcoolul. Acum, nimeni nu stie cat de insistent este tatal respectiv, iar abstinenta de la alcool va dura.

Sanatate!

| PaulVaRoagaMult a răspuns:

Pai asta e alegerea lui.Pai el se lasa singur daca nu asta este. El este beat de felul lui o gustat si o vazut ca ii place si nu se mai lasa. Va vedea el cand se imbolnaveste sihic si alcolul il ataca la inima te sfatuiesc sai dai o conditie in care sa se lase de ex iti dau aia daca te lasi si asa mai departe sper ca te-am ajutat. Funda!

| NicolaeCeausescu a răspuns:

Ar fi bine ca prietenul tau sa il intrebe pe tatal sau la cine tine mai mult la alcool sau la el. Daca nu merge ar putea sa se prefaca beat ( depinde de cati ani are ).