Cel mai probabil este o rana pe col. Cun ranile pe col pot evolua spre cancer daca nu sunt tratate la timp, e important sa te vada cat mai repede ginecologul (in maxim 48 de ore de la sangerare pentru a gasi urmele de sagerare si a examina leziunea respectiva si chiar a o biopsia daca este nevoie). e bine sa te vada medicul tau, cel la care mergi constant, care are date privind aspectul colului tau de la ultima consultatie.
Este posibil sa fie si o infectie vaginala, care e mai putin periculoasa, caz in care vei primi un tratament simplu de 10-20 de zile.
Dar dat fiind ca probabilitatea este sa fie ceva mai serios, trebuie sa mergi urgent la medic.
Bună!
NU ai dat detalii : când ai avut PRIMA menstruaţie/menarha, datele ciclului menstrual pe cel puţin ultimele 6 luni, dacă au mai fost dereglări/scurgeri anormale ( în trecut ), dacă ai fost la ginecolog pentru astfel de dereglări, un eventual diagnostic, eventuale tratamente, dacă ţi-ai început recent viaţa sexuală, dacă ai făcut sex neprotejat, etc.
Deoarece NU eşti în primul an de ciclu menstrual şi ( bănuiesc că ) nu erai virgină, atunci NU sunt normale astfel de sângerări.
În cazul acesta sunt posibile mai multe afecţiuni/situaţii :
* posibil să fi foarte aproape de perioada menstruală - la unele fete/femei apare o sângerare redusă/maronie 1-2 zile ( la începutul menstruaţiei ) şi/sau 1-2 zile la sfârşitul menstrei; menstra poate veni şi mai devreme ( uneori )
* o dereglare hormonală
* o rană pe peretele vaginal
* o anexită ( răceală la ovare )
* simptome posibile în perioada ovulaţiei ( apar la unele fete/femei, uneori )
* diverse infecţii vaginale/vaginite, sau unele afecţiuni patologice ( ale organelor reproductive ) - vezi linkul http://www.contraboli.ro/......e-anormale
* sângerare de nidaţie ( la implantarea ovulului fecundat, în peretele uterului ), în caz de sarcină - vezi linkul http://www.copilul.ro/......a8154.html
Cel mai indicat este un control la medicul ginecolog şi o ecografie!
La ginecolog poţi merge SINGURĂ - TREBUIE doar să ai la tine : actul de identitate + Trimitere ( de la medicul de familie sau de la Cabinetul şcolar/universitar ) + Cardul de sănătate + Programare ( pe care o poţi face telefonic sau personal ).
Vezi alte detalii referitoare la secreţiile vaginale ANORMALE la linkul :
http://www.sitemedical.md/......l%C4%83cut
Toate cele bune.
Mario1996 întreabă: