Pfff... am fost operat acu o saptamana de polipi. deci sa iti explic:
pentru operatie iti trebuie o trimitere de la medicul de familie catre sectia O.R.L. apoi dupa ce ajungi acolo si iti zice ca trebuie sa fii operat ca ai polipi o sa te programezi pentru operatie. cu o seara inainte de operatie nu ai voie sa mananci nimic pana a 2 a zi deoarece iti face anestezie generala iar daca mananci anestezia nu are efect. dupa ce te interneaza o sa iti bage o branula in mana( o chestie de plastic prin care o sa iti faca tot tratamentu ca sa nu te intepe de fiecare data) apoi o sa iti dea sa inghiti un sedativ ca sa te calmezi ( o sa simti o stare de veselie ca si cum nu ar mai trebui sa te operezi) dupa o sa mergi pe picioarele tale in sala de operatie. acolo o sa iti bage in acea branula (care o ai in mana) anestezicu si o sa te adormi. dupa aprox o ora o sa te trezesti in sala de reanimare acolo o sa stai cam jumate de ora sa vada daca e totu ok dupa anestezie.
P.S: Nu e o operatie grea sau dificila DAR :
-dupa anestezie o sa ai o stare de oboseala si ameteala.
- NU patesti nimic daca stranuti!
-dupa ce te trezesti o sa te doara gatul deoarece tiau scos polipii si polipii au legatura cu gatul.
- te opereaza pe NAS dar o sa iti umble si in gat DAR operatia se face pe nas!
-si dupa cum ti-am zis TE ADOARME!
FUNDA?
Pe vremea lu impuscatu' nu iti facea nimeni anestezie generala pentru ca sa-ti scoata polipii si/sau amigdalele. Era o simpla anestezie locala (nu prea eficienta). Mai nou, se lucreaza sub anestezie generala fiindca s-a demonstrat ca experienta este prea traumatizanta pentru un copil pentru a se face ''pe viu''
Prin nas tii scoate, sunt niste clesti care tii baga si zgarma pe acolo dupa ei.
Aia cu stranutul este o fabulatie. Interventia este destul de banala. Anestezia generala o face mai dificila (nu e usor dupa ce te trezesti din anestezie)
Mie mi-au fost scosi polipii pe vremea lui Ceausescu cu anestezie locala + somn (cloroform). Acum se poate face cum doresti tu: te pot adormi cu un somnifer sau poti sa fii treaza si ti se da doar anestezic local. Anestezia generala este cu totul altceva, dar in principiu poti cere sa te adoarma la interventie. Nu stiu sigur daca ti se scot pe nas sau pe gura, mie pe cale orala mi i-au scos. In general se vindeca fara probleme in foarte scurt timp, nu-ti face probleme, este o operatie simpla.
Si asculti tu tot ce zic? Nu stiu sigur pe unde ii scoate deoarece te adoarme si nu simti absolut nimic. poperatia dureaza maxim 10 minute.si mai putin. la mine a durat 5 minute. si o sa te mai tina in spital pana seara sa-ti revi.si nu, nu faci hemoragie daca stranuti.cred ca de aceea te si tin in spital pana seara ca sa nu apara complicatii sper ca te'am ajutat. App iti zic din propria experienta.
Eu m-am operat de scoaterea polipilor acum cateva zile
Si mie mi-am facut o anestezie care nici nu si-a facut efectule
Pe mine m-au legat si m-a intul o asistenta in poala pe un saun care se ridica
Oricum a fost o exeprienta traumatizanta si o sa am nevoie de ani de phsihologie
Polipi poate sa ti scoata oric pe gura ori pe nas
Sper ca ti-am fost de ajutor
Si nu a fost adevarat ce ti-a spus cel care i-ai dat funda