Buna. In trecut am avut si eu acceasi problema. Oricat de mult apasam pe acea punga, iesea lichid galben si desi goleam punga, se umplea la loc (asta desi zile la randul am tot apasat-o).
Trebuie sa mergi la medicul stomatolog. Acesta iti da un tratament pe baza de antibiotice si daca tot nu se retrage puroiul, iti va gauri dintele si-ti va baga acul pe canal pentru a drena acel puroi (mie asa mi-a facut). Daca nici acea solutie nu da rezultate, mai raman doar 2 alternative:
1. sa-ti faci operatie locala pentru extirparea puroiului (asta o face medicul chirurg stomatolog - din ceea ce stiu eu, operatia NU este decontata de casa de asigurari, chiar daca ai asigurare medicala si va trebui sa o platesti (cel putin pentru operatia de extractie a molarului de minte inclus in gingie asa este).
2. extractia maselei - care NU are rost sa o faci, pentru ca un implant in locul maselei respective este scump (am auzit ca ar costa 350 - 400 Euro per masea sau dinte). In plus, nu poti neglija nici trauma psihologica de a ramane fara un dinte sau o masea, deci stirb(a).
Cand eu am avut puroi la radacina dintelui (deci infectia era in interior si nu puteam sa storc acea punga cu puroi), am baut ceai din radacina de tataneasa fara zahar. Am simtit cum mi-a ajutat, DAR, a fost doar o solutie de moment. In cele din urma tot la stomatolog am ajuns.
Inca cevaȘ daca vei lua antibiotice, este ideal sa ceri la farmacie si probiotice (se ia o bucata la 2 ore inainte de antiobiotic sau dupa antibiotic - iti zice farmacista exact - se da fara reteta medicala) pentru ca antibioticele distrug flora intestinala (adica bacteriile bune aflate in colon) iar probioticele au chiar rolul de a reface flora distrusa de antibiotice.
Am auzit ca atunci cand iei antibiotice nu este bine ca in acele zile sa consumi produse lactate (lapte, branza, smantana, etc.), pentru ca influenteaza negativ rezultatul antibioticelor. Dar nu sunt sigura 100 % de asta. Mai bine daca intrebi farmacista, pentru a fi sigur.
Doamne ajuta sa treci cu bine peste aceasta problema.
Multumesc pentru sfat! Martea viitoare am programare la stomatolog. Acum dupa ce nu ma mai doare maseaua, ma doare capul si daca nu ma doare capul, imi este frig
Salutare! Acel abces nu s-a produs din cauza bicarbonatului de sodiu ci din cauza infectiei de la masea.Te sfatuiesc sa te duci la dentist sa-ti rezolve problema deoarece aceasta infectie poate ajunge in sange si nu va iesi bine.Eu am facut sinuzita de la o masea cariata cu infectie cand am tras curent.Nu lua antibiotice fara sfatul dentistului.