Banala gargara''apa cu sare'' ajuta la decongestionarea gatului. Aplica pe gat comprese cu otet,evita alimentele consistente,solide, se recomanda supe, pireu de legume, calde. Ceaiuri calde, fara acru si sarat. Miere de albina cu lamaie. Daca simptomele persista si dupa cateva zile fa-i o vizita medicului de familie.Multa sanatate!
Ceai cu lamaie si miere,foi de varza puse pe gat ajuta sa dispara durerile de gat, felii de cartofi ajuta la ameliorarea durerilor de cap, pentru febra soseste udate cu otet si pus in picioare, supe calde, cat mai multe lichide.Multa sanatate.
Ai putea lua aspirina efervescenta.Sau miere de albine, ceaiuri multe..cam atat:*
Lamaia si mierea de albine sunt remediile cel mai des folosite in caz de gripa sau raceala. Vitamina C care se gaseste din belsug in lamai, este necesara sistemului imunitar si organismul nostru, pentru ca nu poate face rezerve, are zilnic nevoie de ea. Foarte bogate in vitamina C sunt nu numai citricele, ci si kiwi, varza, broccoli, ardeiul gras, spanacul sau rosiile.
Este stiut ca mierea de albine, acest adevarat balsam pentru voce, are o actiune antibacteriana si este un calmant excelent pentru gat, atunci cand esti ragusit ori ai dureri. Persoanele racite obisnuiesc sa bea ceai, indulcit cu miere de albine si aromat cu lamaie, leacul cel mai cunoscut.
Daca te doare capul, cartoful iti poate fi de ajutor. Taie un cartof in rondele subtiri, punele pe o fasie de tifon sau alt material, si aplica-le pe frunte. Si foile de varza sunt un remediu cu rezultate excelente. Treci cu sucitorul peste cateva foi de varza, atat cat sa inmoi nervurile, pune-le pe un tifon si aplica-le pe frunte exact cum odinioara, facea bunica.
Foi de varza, recunoscuta pentru proprietatile sale antiinflamatorii, se folosesc si atunci cand te doare gatul. Doua, trei frunze de varza se stropesc cu otet cald indoit cu apa si se aplica in jurul gatului, fixate bine cu un prosop.
In caz de raceala, tuse si dureri in piept fa o mamaliga, unge-ti pieptul cu grasime - unt, ulei sau o crema, pune mamaliga intr-un prosop si aplic-o pe piept cat de fierbinte suporti. Stai in pat, bine invelit si rezultatele vor fi mai rapide decat crezi.
Siropul de ridiche neagra, preparat in casa, este de foarte mare ajutor in caz de tuse, fie seaca sau umeda, urmata de expectoratie. Ia doua ridichi negre, de marime potrivita, spala-le bine sub jet de apa, lasa-le sa se scurga sau usuca-le intr-un prosop si scobeste-le la capatul unde au fost prinse frunzele. Pune-le intr-un vas in asa fel incat sa aiba stabilitate, sa nu se rastoarne, si umple scobiturile cu zahar. Pune vasul langa o sursa de caldura, soba sau calorifer, si in cateva ore va incepe sa apara siropul pe care-l bei de cate ori se formeaza. Dupa ce consumi siropul din scobitura, ai grija sa pui alt zahar in locul celui care s-a topit.
Cand coaja care o acopera incepe sa se zbarceasca, e semn ca ridichea nu mai are ce sa ofere, ca e stoarsa si trebuie inlocuita cu alta, lucru de care doar foarte rar mai este nevoie deoarece siropul de ridiche neagra are efect garantat si rapid. Nu forta ridichile, bagandu-le in cuptor. E drept ca siropul s-ar putea face mult mai repede, dar cu siguranta, ridichea si-ar pierde mult din proprietatile curative si astfel vindecarea ar putea fi intarziata.
Otetul ajuta la scaderea febrei atunci cand esti racit ori ai gripa. Inmoaie sosetele in otet cald si apoi, trage-le iute pe picioare. Stai in pat bine invelit, bea ceai si, la fiecare jumatate de ora inmoaie iar sosetele in otet pana cand temperatura incepe sa scada.
ForeverWarrior întreabă:
deiutzadeea13 întreabă:
DeeDee817 întreabă: