| Tokha a întrebat:

M-am despartit de prietenul meu.Si sufar si am depresie. Ce as putea sa fac sa scap de aceasta stare?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| deeeeeebora a răspuns:

Magneziu calciu vitamina D si multa cocolata.asea ar fi sfaturile pe care inca nu le-ai primit de la nimeni big grin capu' sus suferi pentru o prostie, pentru ceva normal-ceva ce trebuia sa intample.

9 răspunsuri:
| tyana a răspuns:

Dupa o despartire(indiferent care a fost motivul sau a cui a fost vina)persoanele care au iubit cu adevarat resimt o puternica alterare a imagini de sine.Cu alte cuvinte incep sa isi gaseasca multe defecte, desi practic nu le au.De aceea in perioada grea de dupa despartire, pana cand sufletul se vindeca e necesar sa il ajutam cum putem mai bine, nu sa asteptam ca prin minune a doua zi sa nu mai simtim durerea.
Incearca sa iti imbunatatesti imaginea facand sport. Sportul te elibereaza de stres si lucreaza foarte bine a cresterea increderii in tine.Totodata iti remodelezi si corpul si o sa fii mandra cand te uiti in oglinda.
Citeste mult, citeste tot ce iti pica in mana:ziare, reviste, carti.Devii un om informat astfel si te ancorezi mai mult in realitate decat in visare.
Mentine-te ocupata in timpul liber:daca ai terminat exercitiile fizice si cititul presei, fa curatenie in casa, arunca hainele care nu iti mai vin bine, ocupa-te de bucatarie, invata retete noi.Cu alte cuvinte e important sa ai mintea ocupata mereu cu altceva iar daca gandul iti zboara la el, amana-l zicand ca te vei gandi mai tarziu la asta.
Iti trebuie timp sa te vindeci dar o poti face doar ajutandu-te singura.Nimeni nu o sa poata sa te scoata din depresie decat tu! Multa bafta!

| Psihiatra a răspuns:

O sa treaca de la sine.Shi eu am avut o problema asemanatoare, si cred ca mai toate adolescentele au asa ceva. Potzi in primul rand sa plang si sa-ti descarci furia, sa te inchizi in camera ta, tot ce simti u ca e bine, dar sa nu exagerezi.Gandeshte`te la partzile frumoase din fosta relatzie:acum stii cum sa te comportzi cu baietii si mai sunt si altele, dar u trebuie sa le gasesti.Invita cea mai buna prietena la tine. Ea sigur te va intelege si te va ajuta sa treci peste asta cu bine.Incearca sa nu te mai gandestipe cat posibil la el. Sper sa te ajut.stiu sentimentele pe care le ai, nu e nimic placut in asta, dar toate trecem prin asa ceva...

| Petronela a răspuns:

Buna! Incearca sa-ti ocupi timpul cu ceva pentru a uita

| onofrei89 a răspuns:

Ia-ti un catelus si dai acelasi nume cu al fostului prietenlaughing, sunt sigur ca o sa te ajute.

| GuessWho a răspuns:

Atunci de ce te`ai despartit?

| mikilaina a răspuns:

Buna D0uce. Cred ca iti inteleg perfect starea deoaree de curand si eu am trecut prin aceeasi situatie. Am suferit mult si uneori si acum am regrete, din aceste motive de la o vreme am inceput sa caut defectele fostului prieten si in acelasi timp sa imi dau seama ce imi doresc mai exact de la un baiat. De asemenea, am gasit un site care pe mine m-a ajuta in fiecare zi sa ma identific si sa ma linistesc se numeste www.topexperti.ro. Cand sunt la ananghie solicit o consiliere prin chat si repede depasesc situatia... propabil aici sunt adevaratii maestri ai psihologiei:).
Am gasit un articol pe topexperti.ro, pe care ti-l recomand si sper sa iti fie de un real ajutor
http://www.topexperti.ro/......-sufar_446
Iti doresc o viata frumoasa, multe impliniri si iubiri:)

| Andreea50 a răspuns:

Nu prea ai ce sa faci pentru a scapa de aceasta stare. Va disparea de la sine, odata cu trecerea timpului. Incearca sa nu te invinovatesti, pastreaza doar ce a fost bun in relatia vostra. Nu trebuie sa fi trista. Toate fetele patesc asta la un moment dat. Incearca sa zambesti, gandindu-te ca el nu este singurul baiat de pe pamant. Cine stie... Poate nu era cel potrivit... Ai doar putina rabdare si fi optimista. Soarele va straluci din nou pe strada ta. Sunt sigura.

| MMadalina a răspuns:

Iesi cu prietenele tale in oras, si incearca sa-ti ocupi cat mai mult timpul, asa vei trece mai usor peste acesta situatie neplacuta

O zi bunakiss

| Ana_6561 a răspuns:

Gasesteti o ocupatie. mergi in oras cu prietenele fa ceva sa nu te gandesti tot la chestia aia. ii singura sansa sa scapi un pic de suferintasad