| Deny95 a întrebat:

Buna^^! M-am nascut cu jumate din irisul de la ochiul stang, rosu! Port ochelari si vreau sa stiu daca aceasta pata rosie mi-a afectat vederea...Am intrebat la oftamologie dar doar a privit si m-a intrebat de cand a aparut, dar nu mi-a zis nimic altceva...Multumesc^^

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| DakotaRoyse a răspuns:

Tu ce zici, vezi bine sau nu? laughing Dacă vezi ok, presupun că nu ţi-a afectat vederea.
Nu ţi-a spus nimeni nimic despre heterocromie? (adică atunci când o parte din irisul unui ochi sau tot irisul are altă culoare). Nu e ceva periculos, e doar din cauza unei dereglări a cantităţii de melanină din ochi. Cauza dereglării poate fi foarte variată. Una dintre cauze este moştenirea sau acţiune genetică. Dar heterocromia nu afectează vederea.

Ar trebui să faci oricum un control amănunţit şi ca la carte, pentru că poate fi ceva mai serios de atât.