| wondergirl_8179 a întrebat:

m-am nascut prematur la nici 7 luni, cantarind 700 grame, m-au tinut in incubator 3 luni, asta mi-a afectat nervul optic si de la 3 ani port ochelari! am dioptrii -6.00 ci cilindru -3.00 la OD, si -5.50 cu cilindru -2.50 la OS. sufar de miopie, astigmatism, nistagmus etc. cu ochiul drept vad aproape 20% iar cu stangul aproape 30%. Intrebarea este: in ce grad de handicap m-as incardra? eu as vrea sa iau gradul 3 pentru ca de la gradul 2 in sus m-i se ia dreptul de munca iar eu vreau sa muncesc in continuare (lucrez part-time). m-as incardra la gr 3 de invaliditate? as putea beneficia si de pensie? si cam cat ar fi aceasta (eu nu stiu cum se calculeaza exact)? mentionez ca lucrez de 2 ani jumatate! Va multumesc si sper sa primesc raspunsuri din partea celor care s-au confruntat cu asemenea situatii sau sunt ma masura!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
| carmen2980 a răspuns:

Pai nujti in ce grad te incaderzi, dar stiu sigur ca e naspa sa ai probleme cu ochii.Nustiu daca o sa lucrezi prea mult, peste tot e nevoi de vedere deci chiar nu stiu.Chestia cu pensia ar nerge daca ai lucra da na nujtiu.Bafta si imi cer scuze daca raspunsu meu te-a dezamagit.