| ChristinaO a întrebat:

m-am racit de cateva zile, si de atunci tusesc incontinuu.Am incercat sa-mi mai calmez tusea cu siropuri, medicamente, ceaiuri si tot felul de bomboane mentolate. dar fara nici un folos. Ce imi puteti recomanda, ceva eficient? multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| iacobitza a răspuns:

Cred ca 0o vizita la medicul de familie este cel mai recomandat lucru:0 el o sa stie ce sa iti dea.nu e de gluma cu raceala:-ss

| NickiMinaj a răspuns:

Depinde de tuse, daca e seaca incearca Ambroxol, daca nu Stodal. Mie cu astea imi trece, de fiecare data ma duc la medic si-mi da ceva ce nu ma ajuta, ai putea incerca si asta laughing
si multa miere, daca poti sa mananci ajuta.

| Cristea a răspuns:

Ceva ce la mine functiona de fiecare data : ceai de nuci. la un ibric de apa (2-3 cani apa) aprox 4-5 nuci spalate in prealabil si crapate. Cand da apa in clocot se pun la fiert nucile si se lasa cam 8-9 min. se bea caldut fara zahar sau indulcit cu miere. incearca!

| MariusPopa a răspuns:

Incearca tu mai bine un ceai de ceapa.Clar sa nu te astepti la un gust placut.
Dupa asta sa imi zici daca are efect sau nu happy
Bafta.

Stefan
| Stefan a răspuns:

Eu cand racesc si tusesc, folosesc [cu bune rezultate]un decoct din doua cepe cu coaja, tocate marunt, trei nuci zdrobite, fierte impreuna cu un litru de apa, timp de 10-15 minute. Apoi se indulceste cu miere de albine si se bea intreaga cantitate prin inghitituri mici, in cursul unei zile, avand efecte emoliente, expectorante si imunostimulative. Daca in urma acestui tratament nu cedeaza tusa, inseamna ca trebuie un examen la plamani [radiografie pulmonara] situatia devenind un pic mai complicata.

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Cel mai eficient este să te vadă medicul de familie, să te asculte la plămâni și un tratament!
Sănătate.
Pa, pa.