| ClaraMarya96 a întrebat:

Bună,

Mă adresez și eu pentru câteva sfaturi și păreri de la persoane cunoscătoare de cauză. happy

In cazul sindromului ovarelor polichistice:
- se confirma faptul ca nu prea exista simptome de sarcina?
- cum ați obținut o sarcină cu aceasta afecțiune? Prin tratament sau natural după o perioada lunguță de timp?
- ce suplimente ați folosit?
- Medici buni pe partea aceasta?

Mulțumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| DrMihailoviciS a răspuns:

Sindromul ovarelor polichistice (PCOS) – un subiect care provoacă o mulțime de întrebări și confuzie. Fii pregătită, pentru că am să fiu direct și sincer, ca de obicei.

1. Simptomele sarcinii și PCOS: În cazul PCOS, uneori simptomele sarcinii pot fi un pic mai greu de observat, pentru că multe dintre ele seamănă cu simptomele obișnuite ale afecțiunii: oboseală, grețuri, schimbări hormonale... deci, da, poate fi mai greu de depistat. Dar dacă nu ți-ai făcut încă un test de sarcină, fă-l! Nu te baza doar pe simptome.

2. Cum am obținut o sarcină cu PCOS?
Ei bine, unii reușesc natural, dar, de obicei, o perioadă mai lungă de timp, iar alții au nevoie de ajutor din partea medicilor. Tratamentul poate include medicamente care reglează ovulația, cum ar fi Clomid sau metformina, sau chiar stimulare ovariană. Nu există o rețetă magică, dar, cu un tratament corect și un pic de răbdare, sarcina poate deveni realitate.

3. Suplimente: Unele femei aleg să folosească suplimente de acid folic, inozitol sau vitamina D, care pot ajuta la echilibrarea hormonilor și la îmbunătățirea fertilității. Dar, și aici, e important să discuți cu medicul tău înainte de a lua orice supliment, pentru că fiecare caz e diferit.

4. Medici buni: Dacă ești din București, am o colegă foarte bună în ginecologie! Doamnă Olteiu - crede-mă, o cunosc și este de aur!

Așadar, răbdare, tratament corect și, poate, puțin noroc. Sarcina nu e imposibilă, dar poate fi un drum mai lung decât ai fi sperat.

Sper că te-am ajutat! Doamne ajută!
Dr. Mihailovici S.

| ClaraMarya96 explică (pentru DrMihailoviciS):

Vă mulțumesc, dl doctor!
Cu siguranță voi face și un test. O voi cauta și pe doamna doctor. Mulțumesc mult!

| DrMihailoviciS a răspuns (pentru ClaraMarya96):

Cu mare drag! Sănătate!

7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Cunosc nenumarate cazuri cand femeile cu ovare polichistice au ramas gravide, nu doar odata ci avand doua sau 3 sarcini.
Fiecare femeie este diferita!

Ovarele polichistice sunt afectate de mancare total nesanatoasa pe care o consumi de ani de zile.
Daca doresti sa ai copii, atunci este vreamea sa fii foarte strcat cu mancarea ta, sa nu mai manaci deloc fast-food, prajeli, tocaturi, preparate precum salamuri si carnati, sa mananci multe fructe proaspete, zilnic legume variate si carne in moderatie.

| ClaraMarya96 explică (pentru Violleta2022):

Ce-i drept am fost cam neglijenta cu alimentatia. Va mulțumesc pentru sfaturi!

| AdeA1991 a răspuns:

Eu am ramas gravida dupa vreo 6 luni de Keto(dieta) mi-a reglat hormonii intr-un mare fel.

sarcina a fost usoara, dar nu pot spune ca nu am avut simptome tipice.
Insa pot spune ca am avut suspiciuni de sarcina (false) inainte de dieta cand ovarele mele faceau cam ce voiau.

la ce medici am mers eu prin Romania nu m-au ajutat cu nimic, nici tratamentele lor, dar de bine de rau pot sa zic ca am rezolvat singura.

cat despre suplimente. pe timpul dietei am luat bodymax(poloneze), iar pe timpul sarcinii, pregnacare max.

| ClaraMarya96 explică (pentru AdeA1991):

Vă mulțumesc mult!

| AdeA1991 a răspuns (pentru ClaraMarya96):

Cu multa placere