Diabetul este un factor de risc major pentru bolile cardiovasculare. In acelasi timp, poate favoriza dezvoltarea unei tuberculoze active.
E necesar un consult de medicina interna pentru a stabili exact care sunt afectiunile sale, ulterior consult de specialitate la pneumolog, diabetolog si eventual cardiolog.
Bună @PrincessLolyta!
Am avut și eu un eveniment asemănător, de aceea am hotărât să vorbesc deschis cu tata explicându-i că merge la medic pentru mine, dacă nu vrea să o facă pentru el. Doar așa s-a lăsat convins. Încearcă să-i explici temerile tale și sper că în acest mod îl vei determina să aibă grijă de sănătate.
Însănătoșire cât mai grabnică!
Spune-i direct ...omule esti bolnav, ai 59 de ani si daca e sa te doara inima poti sa mori!
.cam dur, dar daca nu pricepe de vorba buna...
pana la urma, ce naiba nu mai are 10 ani...e om in toata firea!
...nu intelege ca e spre binele lui?
Incearca...sa vb cu el adica sa-i explici ca daca mere la doctor nu se intampla nimic
Incearca sa-i zici sa o faca pentru tine...pentru ca u suferi ft mult din aceasta cauza.si ca te`ai bucura ft mult daca ar merge la doctor.
Zi ca e spre binele lui...si al vostru.
Sper sa te ajute.
Pai incerca sa ii explici ca daca s-ar intampla ceva mai rau cu el si o sa iti fie greu si de data asta ducetiva si la un alt medic, oate mai priceput.Incerca sa pui si alte persoane sa il convinga.Eu stiu ...matusa,unchiul tau.Mai incerca sa tragi mereu apropouri.(de exemplu:cand da la stiri un caz in care un o este bolnav incerca sa sp. Uite daca oamenii nu se duc devrreme la medic.Cred ca mai ales familia lui este distrusa acum fara el.Este foarte greu sa pierzi pe cineva drag.Sau spune ca mama la o colega din clasa de la tine este bolnava si tot incepi povestea de la inceput, ca este greu pentru colega ta si tot asa)mereu poti sa tragi apropouri si apoi il intrebi.Haide mergem.Este spre binele tau. Sper ca te-am ajutat papa fundita?.SA stii ca atunci cand am scris asta nu m-am gandit la faptul ca imi vei da fundita ca imi vei da fundita, ci la faptul ca te pot ajuta
Buna!
Daca el nu vrea sa mearga la doctor atunci adu un doctor la tine acasa ca sa il consulte ... nu poate sta asa caci fara tratament boala se va inrautati din ce in ce mai mult.
Pai.Bunicul meu e la fel chestia e ca bunica ii zice mereu ca daca el moare e va ramane singura si cu nu va putea avea grija de casa de una singura.Nu-l poate convinge mama ta?
Carmen133 întreabă: