Albendazol, farmacisa a spus că este ca Zentelul. Adică pastile fabricate din acelaş lucru ca Zentelul.
Ai un tratament bun, specific parazitozelor.Banuiesc ca ti s-a dat o doza acum si ti s-a indicat sa repeti tratamentul peste doua saptamani, deoarece ouale de oxiuri pot supravietui 2 saptamani dupa tratament si poate aparea reinfestarea. Poti sa faci bai calamante de sezut cu ceai de Musetel sau Galbenele si apoi sa ungi zona anala cu ulei de masline. Evita gratajul( scarpinatul)!
Tratamentul oxiurazei se face in doua reprize, separate de o pauza de 2 saptamani.
Ca sa grabesti eliminarea oxiurilor, in seara de la sfarsitul fiecarei reprize de tratament ia un purgativ salin, care iti va goli rapid intestinul, inclusiv de oxiuri. Daca nu esti copil mic si nu suferi de insufucienta renala, poti sa iei de la farmacie sulfat de magneziu (sare amara), o doza de 10 grame. Pulberea de sulfat de magneziu se dizolva intr-un pahar mare cu apa. Poti adauga zeama de lamaie, pentru a obtine un gust acceptabil.
Odata oxiurii eliminati, scapi si de mancarimile pe care ti le provoaca ei noaptea, cand ies in regiunea anala sa-si depuna ouale.
Zona anala sau genitala? de unde stii ca sunt oxiuri? daca sunt oxiuritrebuie sa ai rabdare, iti va trece cu pastile si o ingiena adecvata. Daca nu pentru zona genitala iti recomand clortrimazol. Sa te faci bine orice ai avea!
A zis zona ANALA, trebuie' sa faca si desene? Eu cred ca fiecare om stie cand il mananca in c...
Din cate stiu si semintele de dovleac si usturoiul au efect vermifug, asa ca poti consuma in aceasta perioada, in paralel cu tratamentul medicamentos. Pe langa asta, bea multe lichide, mananca fructe si fibre, orice ar facilita eliminarea materiilor fecale.
Multa sanatate!