| FloreaDelia a întrebat:

Buna. Ma confrunt de foarte mult timp cu o situatie care pe mine pur si simplu ma streseaza foarte mult.
Am inaltimea de 1.70 si 41 de kg. Am incercat sa iau tot felul de vitamine dar in zadar, n-am vazut niciun rezultat, sunt foarte slaba.
Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat. ce as putea sa mai fac pentru a lua in greutate. M am gandit si la ideea de a manca la ore fixe dar nu stiu cat de buna este.
Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| al0o0o0 a răspuns:

Iti recomand sa nu incerci cine stie ce chestii absurde. Cel mai bine ar fi sa consulti un medic nutritionist care iti poate spune exact ce trebuie sa faci bazat pe situatia ta.

| Laura162 a răspuns:

Cam cum arată un meniu pe zi obișnuit de-al tau? Ai pofta de mâncare? Sport faci? Cu hormonii tiroidieni (T3, T4) cum stai?

Mâncatul la ore fixe, în combinații corect și cantități moderate, e sănătos în general. Deși e folosit mai des pentru slăbit, nu slăbești excesiv (el doar învață organismul că nu e nevoie să facă rezerve în eventualitatea înfometații, deoarece va primi mâncare peste câteva ore).

Dacă îți permite condiția fizică, poți face fitness. Exerciții de forță, nu cardio. Astfel vei pune masa musculara (numai sa ai grija sa nu te accidentezi).