| Tiffany89 a întrebat:

Ma doare gatul de ieri si saptamana asta trebuie sa fiu neaparat la scoala adica nu pot sa lipsescbig grin Stiti ceva metode sa nu ma mai doara? Am baut ceaiuri cu lamaie si miere.Altceva? DAu funda!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
18 răspunsuri:
| noktambul a răspuns:

Un leac batranesc, foarte eficient : fa gargara cu apa cu sare (o lingura rasa de sare dizolvata intr-o cana cu apa calduta). Sau freca un galbenus crud cu 2 lingurite de zahar (poti sa pui si un praf de zahar vanilinat). Amesteca-l intr-o ceasca cu lapte cald si bea-l cu inghitituri mici. E si eficient si f. bun la gust. Sanatate!

| Tourniquet a răspuns:

Du-te la Plafara (farmacie naturista) si cumpara pastile facute din propolis sau vitamina C cu pulpa de macese.
Iti recomand in continuare ceai.
Gargara cu apa calduta si cu sare face minuni. Dupa ce ai facut gargara timp de 30 de inute - 1h nu bea si nu manca.
Pastilele din farmacie; Trachisept, Strepsils.
Iti recomand si un Coldrex Max-Grip, sa nu te ia raceala.
Bafta!

| MariaO a răspuns:

Poti cumpara de la farmacie ( nu e scumpa) tinctura de propolis. Pe o lingurita de zahar, lasi sa daca cateva picaturi din ea, si o sugi usor. Se pate si fara zahar, insa este destul de amaruie. Get well soon!

| Psihiatra a răspuns:

Poti incerca sa-ti pulverizezi spray de propolis pe amigdale. Functioneaza garantatwinking

| Oanny a răspuns:

Da, daca ai in casa pune-ti albastru de metilen in gat.Se cumpara de la farmacii si iti trebuie o pipeta. Mie doctorul mi-a recomandat acum 2 ani si mereu il folosesc cand am probleme cu gatul.Ai grija ca acea substanta sa ajunga in locul cu problema.Are un gust cam naspa dar te vei obisnui.Si o sa-ti dai seama cand isi face efectul cand o sa te usture pe gat, nu ai voie sa bei nimic timp de 20 minute. Mie imi trecea in 2-3-4 zile.Seara e mai indicat sa-l pui.Succes cu gatul!

| Jeny1 a răspuns:

Există DECASEPT cu Propolis, costa cam 6 Ron, dezinfectează și vindecă. Dar dacă durează mai mult timp poate că e o infecție mai serioasă și ar trebui să mergi la doctor!

| andreeaaa1 a răspuns:

Cand te doare in gat sau te ustura incearca sa bei lapte cald si sa pui putin ulei de masline. O colega de-a mea a incercat si chiar merge.

| Alisstor a răspuns:

Tantum verde sau Tantum Lemon.

| asdfqw a răspuns:

Ia Strepsils... e f bun happy
Sper sa iti treaca cat mai repede.
Pa Pa love struck

| TrendyHedgehog a răspuns:

Ia trahisept

| larya234 a răspuns:

Ceaiul de lamaie tantum verde eu iti recomand propolis e foate bun mie mi-a trecut bafta!

| DaniiWtf a răspuns:

Doamneeee!
Ma sperii cand ii aud pe astia cu:
Bea ceaiuri fierbinti.
Oameni buni, voi ganditi?
Nu va dati seama ca ceaiu ala fierbinte sporeste infectia?
Stiu asta de al 10 ani. Voi cand aveti de cand sa pricepeti?
Ma rog.

| PopStarInMyMind a răspuns:

Pai, este foarte bine ca ai baut ceai! Uite ce mai trebuie sa faci:
-Nu iesi afara pana luni!
-Imbraca-te bine! Ar trebui sa porti un fular!
-Nu bea apa rece!
-Cumpara-ti si niste Coldrex Junior sau normal(depinde de care-ti trebuie)!
-Fa-ti un ceai amestecat cu:lamaie, sunatoare si musetel si miere! Si nu uita sa-l bei fierbinte! Eu am mai facut asta si a mers!
-I-a niste bomboane de gat:Tantum Verde, Strepsils etc.(sunt mai multe)!
Sper ca te-am ajutat! Sanatate!

| andra4u a răspuns:

Ia Strepsils, mie mi-a trecut de la el!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si pe mine m-a durut de curand gatul, am baut ceaiuri cu lamaie, fierbinti... dar nimic -nu au facut decat sa-mi faca mai rau, mi-a provocat stari de greata deoarece eliminam in continu saliva, uneori cu tot cu microb...gand inghiteam mancarea nu prea ma durea insa cand vorbeam aveam o durere foarte tare de gat, am mers la doctor deoarece se agravase; 1. apasa un pic pe cavitatea osoasa de deasupra obrajilori superiori 2.ca medicamente cel mai bun "Ibalgin"-se administreaza pe cale bucala respectiv 10ml la 12 ore; cel mai bine este sa il i-ei la 8 dimineata si seara sa te faci bine!:X

| cornelia_9446 a răspuns:

Trebuie sa bei ceai fierbinte de teibig grin
intr-o ora-2 iti trece

| Anchyy18 a răspuns:

Ia bomboane HALLS negru sau albastru sunt foarte bune. le gasesti la farmacie sau chiar in magazinebig grin

| LevBestCont a răspuns:

Iati niste medicamente precum Decasept eu numai din astea iau si imi trece sau ia-ti niste bombonele dinacelea dulci ca ajuta si ele sau la culcare poti sa iti faci un masaj cu spirt la gat crede-ma merge urmatoarea zi vei fi mai bina