Pai dati-i supozitoarele sa si le puna singura, ca la 10 ani se rusineaza de mama, deci si le poate baga singura in poponet.
Nu-i recomandata clisma la copii.
Bună! Fă-i clima dacă nu este pentru prima dată constipația. Problema mea este: de ce e constipată la 10 ani? Așa-i că arunci o privire amănunțită la ceea ce: mănâncă, bea, mișcare, somn, scaune, greutate etc? Fă-i clisma fiindcă încep durerile de burtă însă dacă nu e prima dată și vreunul din factorii de sus sunt neOK, ar fi bine mers pentru o colonoscopie! Nu e de glumă cu constipația la 10 anișori, apoi 4 zile... e cam multicel! Numai bine!
Dai Dulcolax, Miralax, praf de ala care se dizolva in apa, unele au gust de citrice, majoritatea nici un gust, e ca apa.
Sau pilule laxative, ori suc de prune combinat cu suc de mere.
Daca nici unu din astea nu functioneaza, atunci cumpara Citrat de Magneziu, nu magneziu, citrat de magneziu si garantat se duce la baie ca vintu
Citratul de magneziu, este cel mai puternic laxativ, este subb forma de suc sa-i zic asa, dar ceva mai astringent, la sticle de 250-300 ml.
Daca bea o sticluta de aia intr-o zi cum am spus garantat elimina tot.
Dar sa bea si ceva lichide inainte, ca alea sa poata umecta si dilua resturile care banui cas tari si f sucate, ca de aia este constipata.
Cam asta ar fi ce poti face, ori sa mearga la doctor, ala sa-i faca chestii mai naspa decat ai vrut tu sai bagi un supozitor.
Clisma nu-i poti face, nu ai cum, nici la spital nau cum.
Constipatia este de fapt un scaun foarte uscat si care sa intarit rau de tot.Deci nu ai cum face clisma.Se scoate manual dar de catre cadre medicale, ori cum am spus, sa bea lichide multe si apoi sa ia citrat de magneziu.
Citratul asta fiind un laxativ f puternic, o sa faca muschii sistemului digestiv sa se miste f puternic, va duce toate lichidele alea spre evacuare si alea pot din nou umecta scaunul cumva.
Nu e garantat, dar poti incerca. Daca nu, solutia ramane aia la spital.
De multe ori cele mai eficiente remedii pentru constipatie sunt și cele mai necostisitoare si care nici nu dauneaza sanatatii. Vezi aici: https://www.bioplant.com.ro/blog/sanatate/constipatia
anonim_4396 întreabă:
Anonimulgrr întreabă: