anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

ma numesc Anca si asi dori sa stiu daca ma poate ajuta si pe mine cineva cu niste raspunsuri.In urma cu trei ani am facut o operatie adica transplant de inima, pina in prezent nu am avut nici o problema ma simt foarte bine analizele mi-au iesit ok dar asi vera sa stiu, daca pot avea si eu un copil si care ar fi riscurile daca asi ramine insarcinata. Va multunesc ANCA

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Anca, trebuie sa vorbesti cu medicul care te urmareste dupa transplant. Cu medicamentele obisnuite pe care le iei ca sa nu respingi transplantul, nu poti ramane insarcinata fiindca copilasul ar avea malformatii severe. Trebuie sa vezi daca se poate sa-ti schimbe schema de tratament cu unele chestii mai prietenoase pentru copil si abia dupa vreun an pe noua schema (daca exista o noua schema) te poti gandi la o sarcina.
Tepes, chiar cred ca ai depasit limita, sincer.

1 răspuns:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

# Decembrie 1967 primul tansplant de inima reusit, metoda s-a perfectionat dar nu intratat de mult incat sa-ti poata garanta cineva ca poti sa ai un copil dupa numai 3 ani de la transplant, personal nu cred ca este cea mai fericita optiune, DAR exista solutia ovulului administrat unei purtatoare (desi si acolo cu semnul intrebarii pentru ca tu iei medicamente care pot influenta starea ovulului ), Anca imi pare teribil de rau pentru tot ce nu ti-a oferit tie viata.
In plus tu ai medicatie imunosupresiva pe care o vei lua toata viata impreuna cu alte medicamente care nu sunt compatibile cu o sarcina.