| deyutza_6928 a întrebat:

Ma numesc Andreea si am 13 ani. Pe mine ma doare burta de cateva saptamanii si totusi nu mi-a venit menstruatia. Ce ar putea fi?
Si mai am o intrebare. Acum doua zile un baiat a intrat in mine si am dat cu spatele de coltu peretelui. Prima data m-au durut coastele iar apoi am vazut ca am niste zgarieturi. Nu stiu daca sa ma duc la medic sau >nu Voi ce ziceti?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| M3ntosana a răspuns:

1-Avem acelasi numelaughing
2-varste diferite big grin
3-problema ta... zgarieturile sar "putea" sa iti fi aparut cand ai dat cu spatele d coltul pereteluistraight face, iar daca t doare d cateva saptamana. burta ar trebui sa ii spui mamei tale sau sa consulti un medic(de indicat medicul d familie), ar fi mai multe motive ca sa te doara burta, dar ca sa afli cauza du-te la medic big grin

9 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

1. daca te doare burta, ar fi bine sa mergi la un pediatru pentru a vedea cauza. Poate fi legata de primele menstruatii care desori sunt mai "cu probleme".
Daca coastele nu te mai dor, inseamna ca totul s-a rezolvat. Totusi, daca tot mergi la medic, arata-i si zona unde ai fost lovita.

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Da, mergi la medicul de familie pentru investigaţii.
Pa, pa.

| Cσσкiє a răspuns:

Bună, Andreea. Şi eu mă numesc Andreea, am 12 ani. Părerea mea ar fi să te duci la medic, e mai bine aşa. Se poate întâmpla ceva grav, dar nu atât de grav dacă e tratat la timp. Uite, eu am tuşit încontinuu 2 luni, după ce am luat 1000 de antibiotice de la medicul de familie care n-au fost bune de nimic. Într-un sfârşit, am mers la Spitalul de Pneumoftiziologie( acolo intră inclusiv cei cu tuberculoză, dar stau separaţi de cei cu boli mai uşoare). Diagnostic: Pneumonie! Deci boală destul de gravă. Mergeam eu în fiecare dimineaţă la 6 şi seara ca să-mi facă injecţiile... Şi în 5 zile am făcut 20 de injecţii, câte două odată, dar nu Penicilină, ci antibiotice puternice: Gentamicină şi Fortum. Să nu uit: Seringile erau pline, lungi şi subţiri. Bine că s-a terminat, eu credeam că am tuberculoză! Mi-a făcut un IDR( intradermoreacţie- îţi face o injecţie intravenos în mână şi după două zile se uită: Dacă pielea e roşie tare, ai. Dacă e albă, n-ai nimic.) Din fericire, n-am avut. Uite, vezi ce se poate întâmpla dacă nu tratezi la timp? Succes la doctor şi să nu-ţi fie frică, ei sunt nişte oameni care ne fac doar bine. Multă sănătate! happy

| BabyPink a răspuns:

Un băiat a intrat în tine?laughing
Graav atuncilaughing.

În legătura cu întrebarea, probabil trebuie să-ţi vină, dar poate fi ceva mai grav. Du-te la medicul de familie happy

| Lollidella a răspuns:

Eu zic ca cel mai bine ar fi sa te consulte un medic pentru ca nu poti sti daca ai patit ceva grav sau sunt doar niste zgarieturi.

| matt25 a răspuns:

De obicei da, te duci la medic. Ca altfel ai putea ingreuna situatia.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Spune-i mamei tale si mergi la control, e cel mai indicat.

| georgiana_5779 a răspuns:

Cum a intrat in tine? laughing

| crrinnaaa a răspuns:

Pai du-te la medic. dar nu cred ca este ceva grav. o fi doar o zdruncineala mai puternica si durerea de burta s-ar putea sa fie din cauza la intamplarea petrecuta