anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna
ma numesc angela
si as vrea sa stiu si eu eu am o rana pe uter, col dar imi este frica sa ma duc la doctor e ceva grav

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
13 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Buna Angela,
Ce fel de rana este? De ce iti este frica sa mergi la medicul ginecolog?
Trebuie neaparat sa mergi la medicul ginecolog. Rana poate sa fie ceva care se face in permanenta... eu asa am lasat pana cand a trebuit sa ma operez... Nu lasa sa treaca timpul in speranta ca se va vindeca de la sine... In acest moment timpul curge nu in favoarea ta ci in contra ta!
Afla printre prieteni, sau familie, care este medicul cel mai bun si mergi la acel medic... Nu mai sta...

Bula
| Bula a răspuns:

Nu trebuie sa-ti fie frica sa mergi cu ea la doctor!
Dupa moarte nu mai doare!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sa nu-ti fie frica de medicii ginecologi... Nu am auzit inca pe nimeni sa fi devenit "canibal"...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu-ti fie teama, nu e deloc greu, mergi la medic si in jumatate de ora te lecuieste.Grav poate deveni daca nu apelezi la el.

| loredanarotariu a răspuns:

Rana pe uter? Cine ti-a spus ca ai rana pe uter? Se poate sa ai rana pe colul uterin, dar asta nu vei afla decat daca ai sa mergi la un doctor ginecolog. La ginecologie nu doare nimic din ce iti face la consultatie. Iti garantez.

| psiholoaga a răspuns:

Pai, cum ai aflat ca ai rana pe col daca nu de la ginecolog? Nu este grav, in sensul ca foarte multe femei au si, tratata la timp, nu e grav. Insa, daca o ignori, e posibil sa se agraveze si, daca prin vreo minune ajunge vreo bacterie pe-acolo, iti dai seama ce s-ar bucura de o rana deschisa... Mergi la ginecolog; el te va palpa, iti va face analize si iti va recomanda un tratament. Probabil ovule. Daca urmezi tratamentul, nu vei avea nicio problema.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bună.
Fuguța urgent la medicul ginecolog.
Rana de pe colul uterin se poate trata prin cauterizare. Nu doare. Asta s-a format în urma unei infecții netratate corespunzător sau deloc.
Trebuie văzut și analiza pe frotiu pentru a cunoaște cauza exactă a acestei răni.
Nu vreau să te speri, dar poate fi un început de o boală foarte urâtă și nemiloasă.
Deci... acordă-ți mare atenție acestui segment al corpului, nu este de glumit.
Urmează sfaturile medicului curant pentru a preveni astfel de neplăceri care pot duce la drame.
Sănătate.
Pa, pa.

regis
| regis a răspuns:

E grav inclusiv faptul ca ti-e frica sa mergi la doctor.

tundenana
| tundenana a răspuns:

Rana pe colul uterin poate fi un semn... poate fi doar o rana produsa de niste infectii care nu au fost tratate cum trebuie sau poate fi ceva mai grav... rana pe colul uterin este un semn de alarma, cancerul de col uterin este cea mai raspandita boala la noi in tara, ai grija nu te neglija pentru ca se poate agrava, descoperita la timp se poate trata... daca e o simpla rana atunci mai mult ca sigur va face o cauterizare... insa trebuie sa mergi neaparat la medic... si asta cat mai repede... singurul lucru ce nu il inteleg este cum de stii ca ai rana pe col daca nu ai fost la medic... poate de fapt vorbim despre ceva care nici nu exista

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu trebuie sa o lasi netratata pentru asta trebuie sa mergi la medic, in astfel de cazuri se face cauterizare!

| mioara a răspuns:

Du-te la dr cat de curand cu asa ceva nu te joci

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Da, poate fi extrem de grav. O rana tratata la timp, trece fara sechele. O rana neglijata cateva luni se transforma in cancer si atunci va fi nevoie de interventie chirurgicala ampla, dificila, de chimioterapie, radioterapie. Vindecarea in acest caz este putin probabila si, daca se face, se face cu mari sechele.
Stiu ca ti-e greu sa mergi la ginecolog, dar vizita asta iti va salva viata. la propriu si fara nici o exagerare.

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Mergi la medic, numai el iti poate spune daca e grav sau nu.Nu mai amana.